Odense Robotics klar til at hjælpe sydjyske automationsvirksomheder

8. marts 2021 Erhverv

Nu kan de mange automationsvirksomheder i Sønderborg-området se frem til mere hjælp, når de skal udvikle nye teknologier og øge konkurrencekraften. I denne uge åbner Odense Robotics, Danmarks nye nationale robot- og droneklynge, en hub i Sønderborg i samarbejde Sønderborg Vækstråd. Hub’en skal indfri det store potentiale i området ved at give lokale robot, automations- og dronevirksomheder bedre muligheder for at accelerere deres innovation og vækst, skriver Odense Robotics i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formålet med Odense Robotics’ nye hub i Sønderborg er at hjælpe robot, automations- og dronevirksomheder i Sønderjylland, Sydjylland og Sydvestjylland med innovation og forretningsudvikling. Hertil får virksomheder også mulighed for at komme tættere på nye samarbejdspartnere i andre landsdele ved at være en del af Odense Robotics’ stærke økosystem, som i dag tæller cirka 130 medlemmer fordelt over hele landet.

”Med åbningen af Odense Robotics’ hub i Sønderborg er der nu mere hjælp at hente for de mange robot, automations- og dronevirksomheder i området. Det giver nye muligheder for innovation og vækst – og ikke mindst adgang til Odense Robotics’ stærke nationale økosystem, hvor man kan møde nye samarbejdspartnere. Vi ønsker at indfri det store potentiale i området, i tæt samarbejde med Sønderborg Vækstråd til gavn for den enkelte virksomhed, samt industrien regionalt og nationalt”, siger Bongki Engel, business development manager, Odense Robotics.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den nye hub er åben for alle virksomheder i de jyske kommuner i Region Syddanmark, der arbejder inden for robot, automation og droneteknologi. Hub’en er lavet med støtte fra Bitten & Mads Clausens Fond.

Mange fordele

Ved at melde sig ind i klyngen, som gratis eller betalende medlem, kan virksomheder få adgang til en række projekter og aktiviteter i den sønderjyske hub. Der er store fordele at hente ved at være med i klyngen og deltage i de lokale aktiviteter, siger Per Lachenmeier, adm. dir. i EasyRobotics.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har i vores område en bred vifte af virksomheder, der udvikler innovative og markedsførende automationsløsninger. Den regionale hub giver bedre muligheder for lokale arrangementer, virksomhedsbesøg og videndeling. Der bliver også fokus på i fællesskab at udvikle innovationsprojekter, der er med til at skabe fremtidens nye robot- og automationsløsninger”, siger Per Lachenmeier.

Der er allerede stor opbakning fra virksomheder til klyngen og den nye hub i Sønderborg. Siden den nye nationale klynge blev etableret i januar, har flere virksomheder fra Sønderjylland, Sydjylland og Sydvestjylland meldt sig ind i klyngen: Beckhoff Automation, Danfoss Drives, EasyRobotics, ElastiSense, Hannemann Engineering, Harting, Pilz Scandinavien, Rotorcam, Scandinavian Avionics, TECH ASSIST. Herudover er EUC Syd også medlem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Netværk på vej

For at sikre en god start for hub’en i Sønderborg er der blevet etableret en tovholdergruppe bestående af virksomheder, EUC Syd, EASV og SDU. Virksomhederne i tovholdergruppen arbejder med robot- og automationsteknologi og tæller Alsmatik, Danfoss Drives, EasyRobotics, GCM og Pehama Productions.

Tovholdergruppen skal blandt andet pege på, hvilke emner og aktiviteter skal være i fokus på kommende netværksmøder for medlemmerne. På netværksmøderne vil virksomheder og videninstitutioner have mulighed for at netværke, vidensdele og udforske nye muligheder for at styrke deres teknologi og forretning.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg er rigtig glad for at Odense Robotics’ hub i Sønderborg nu er klar til at tage imod virksomheder i vores lokaler her i Sønderborg Vækstråd. Vi glæder os til at arbejde sammen med Odense Robotics, om at hjælpe lokale robot- og automationsvirksomheder med deres teknologi- og forretningsudvikling – og blive en vigtig del af Danmarks nationale robotindustri. Den nye hub kommer til at være et stærkt tilbud for robot- og automationsvirksomheder her i området”, siger Michael Hamann, direktør i Sønderborg Vækstråd.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk