Økonomisk kompensation til de der huser ukrainske flygtninge

16. marts 2022 Samfund

Indtil en særlov træder i kraft i morgen, torsdag, har kommunerne haft meget begrænset mulighed for at hjælpe flygtninge fra Ukraine, som ikke har søgt asyl.

Dog har reglerne om overlevelseshjælp givet kommunerne mulighed for i perioden 10.-17. marts at udbetale en økonomisk kompensation til kost og logi. En del af denne kompensation kan udbetales direkte til ukrainske flygtninge, hvilket Sønderborg Kommune har gjort siden i fredags.

Overlevelseshjælp udbetales også til borgere, der huser ukrainske flygtninge, skriver Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune arbejder sideløbende med at identificere de borgere, der har givet kost og logi til ukrainske flygtninge. Disse borgere har mulighed for at søge om kompensation for udgifter til kost og logi for perioden 10. marts til 17. marts. Det gælder både de borgere, der har taget imod en ukendt familie bl.a. gennem initiativet ’Sønderborg Hjælper Ukraine’, og de borgere, der har taget imod familie eller venner fra Ukraine.

De borgere, der giver logi og kost til ukrainske flygtninge anmodes om at sende en mail til Ukraine-koordinatoren på mailadressen: ahen@sonderborg.dk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra torsdag kan ukrainske flygtninge søge om opholdstilladelse til Udlændingestyrelsen efter den nye særlov. Fra i morgen onsdag den 16. marts kan ukrainerne få hjælp til deres ansøgning i Jobcenter.

Efter der er givet opholdstilladelse overgår sagerne til kommunerne, og det bliver herefter Sønderborg Kommunes opgave at hjælpe med bolig, skole, arbejde osv. til de nyankomne.

Sønderborg Kommune arbejder med at finde ud af, hvor mange der fortsat kan bo på deres nuværende opholdssted, og hvor mange der har behov for flytte til andre bomuligheder, for eksempel til ledige boliger i områdets boligforeninger eller andre mere midlertidige bomuligheder.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...