Økonomisk trængte kan få hjælp til varme- og el-regningen

Foto: SønderborgNYT
22. januar 2022 Samfund

Folkepensionister og de førtidspensionister, som er tilkendt efter de gamle regler, kan søge tilskud til varmeudgifter som personligt tillæg. Det kan de, fordi regeringen har sat en stor pulje penge af, som skal hjælpe økonomisk trængte med de voldsomt stigende el- og varmepriser.

”Folkepensionisterne opfordres til først at kontakte Udbetaling Danmark og søge om varmehjælp. Hvis de modtager hjælpen i forvejen, så opfordres de til, at få deres varmehjælp genberegnet. Herefter kan de søge om hjælp til betaling af resten via personligt tillæg”, siger Sønderborg Kommunes økonomidirektør, Lisbeth Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Førtidspensionister, som har pension efter de nye regler, og alle andre borgere kan søge tilskud som en enkeltydelse.

”Både personligt tillæg og enkeltydelse kan søges online på borger.dk og kommunens hjemmeside, men der er selvfølgelig også mulighed for at møde op personligt og få hjælp”, siger Lisbeth Hansen til SønderborgNYT og hun tilføjer, at ganske få har søgt.

Når kommunen modtager ansøgninger til varmeudgifter undersøges det om der søges på grund af de stigende priser eller om der er andre årsager.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Erhverv, Sønderborg

Jobcenters Rejsehold kan måske hjælpe dig til bedre trivsel på jobbet

22. maj 2022 Erhverv

På Jobcenter er der tre medarbejdere, som har til opgave at få sygefraværet ned i både private virksomheder og i kommunens forskellige forvaltninger. “Vi er i kontakt med 36 offentlige virksomheder og 52 private og de medarbejdere, som vi har hjulpet, er fra pleje- og omsorgsfagene, produktionsfag og tømrer-snedkerfagene”, fortæller Lone Steensbech, der er en […]

Læs mere...