Økonomiudvalget beder Teknik, By og Bolig-udvalget tage sig af energibesparelserne

21. september 2022 Samfund
Ingen ved om juletræet kommer op i år.
Ingen ved om juletræet kommer op i år.

Tirsdag besluttede Teknik, By og Boligudvalget, at de ville anbefale, at Sønderborg Kommune følger regerings råd til, hvordan der kan spares på energien og onsdag bakkede Økonomiudvalget op.

“Økonomiudvalget har sendt sagen retur til Teknik, By og Bolig-udvalget, fordi det er dem, der skal beslutte, hvordan det gøres rent praktisk”, sagde borgmester Erik Lauritzen i forlængelse af mødet i Økonomiudvalget.

“Skal vi spare på gadelyset, så skal vi investere i nogle løsninger, som gør det muligt og det kommer vi til. Lige nu handler det om at spare penge på energiforbruget, men på sigt handler det også om at få energiforbruget skruet ned”, sagde borgmesteren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skøjtebane, juletræ og julebelysning

Han fortalte videre, det også er Teknik, By og Bolig-udvalget, der skal beslutte, om Skøjtebanen skal op i år.

“Vi har endnu ikke taget stilling til, om der skal juletræ op på Rådhustorvet og når det gælder julelys i handelsgaderne, så er det jo op til Vores Sønderborg, som har fået et beløb fra kommunen til juleudsmykning”.

Anbefalingerne fra regeringen

Temperaturen sænkes til 19 grader i offentlige kontorbygninger mv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Slukning af belysning udendørs på offentlige bygninger.

Fyringssæsonen forkortes.

Energistyrelsens kampagnemateriale med spareråd til arbejdspladsen fordeles blandt medarbejdere, så de har mulighed for selv at tage initiativer, såsom at slukke lyset og skærmen efter sig i møderum.

“Vi skal dog bruge den sunde fornuft og være fleksible omkring lokaler til sårbare og stillesiddende borgere, ligesom lokale forhold gør at undtagelsen for vuggestuebørn også kan udvides, hvis der er lokalefællesskab med større børn. Lige nu kigger vi ind i en ekstra regning i år på 18-20 millioner kroner, og det kan vi på ingen måde spare på de her tiltag, men det handler jo også om samfundssind i forhold til den  energiforsyningssituation vi står i”, siger Venstres økonomiudvalgsmedlem Tage Petersen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Samfund, Sønderborg

Kommunen er begyndt på at skrue ned for varmen

27. september 2022 Samfund

I sidste uge begyndte Sønderborg Kommunes Drift & Service-afdeling på arbejdet med at skrue ned for temperaturen til 19 grader i kommunale bygninger som kontorbygninger, folkeskoler og sfo’er. Det kan derfor være en god idé, at give børn i folkeskoler og sfo’er en ekstra trøje og et par tykke sokker eller hjemmesko med i løbet […]

Læs mere...