Økonomiudvalget finder fire ekstra millioner kroner til trafiksikringer i Guderup

16. juni 2021 Nordborg

Igennem rigtigt mange år er der både talt og skrevet om, det skal være mere sikkert at krydse Nordborgvej ved Guderup – og for kort tid siden var opgaven i licitation.

“Det viser sig, at den bliver væsentligt dyrere end først antaget, så nu har Økonomiudvalget godkendt, at der sættes flere penge af, så vi langt om længe kan få gjort det mere sikkert at komme over Nordborgvej”, siger borgmester Erik Lauritzen.

I forhold til budgetteringen er regningen vokset med fire millioner kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Forklaringen er, at det er en tid siden, beregningerne blev lavet og så spiller det også ind, at håndværkerne ikke ligefrem står og mangler opgaver. De har rigtigt travlt og det påvirker oså prisen”, siger borgmesteren.

Der laves en tunnel under Nordborgvej fra Søndergade til plænen ved Egen Kirke med tilslutning til Egen Kirkevej. Den løsning tilgodeser bløde trafikanter fra Guderup, der skal til og fra Egen og Egen Kirke.

Ved Fynshavvej laves et firebenet signalanlæg. Placeringen fastholdes på samme sted som Fynshavvej i dag møder Nordborgvej. Egen Kirkevej lukkes og omlægges for at kunne passere forbi huset syd for Egen Kirke, Egen Kirkevej 3. Der laves en cykelsti langs Fynshavvej og frem til Møllevej.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2022 Kultur, Sønderborg

Brecklings Bogcafé gav lidt indsigt i krimi-tanker, obduktioner og filmarbejde

5. december 2022 Kultur

Søndag eftermiddag fandt årets sidste udgave af Brecklings Bogcafé sted i Sønderborghus, hvor godt 160 gæster lyttede til værten Allan Breckling, forfatterne Louise Nielsen og Karen Inge Nilen samt filmproducer Kasper Gravesen, som skal filme Karen Inge Nielsens grænselandskrimier. Først på scenen var Louise Nielsen, som fortalte, at hun gennem længere tid gik med ideerne […]

Læs mere...