En del mennesker brygger øl derhjemme – i køkkenet, i bryggerset eller i deres private nano-bryggeri. Typisk brygges 25 liter ad gangen.
Ofte er det øl, som håndbryggerne brygger, fuldt på højde med kommercielle øl, skriver ølentusiasterne.
Danske Ølentusiaster i Sønderborg sætter på næste medlemsaften – den 31. maj fra klokken 18 i Frivillighedens Hus – fokus på det lokale håndbryg.
Indtil videre er der tilmeldt en Amber Ale, en Dunkelweizen, en Dobbelbock, 2 Stouts, heraf en med røgmalt, fire IPAer og måske en Barlew Wine.
Skulle der sidde en håndbrygger derude med lyst til at præsentere sit bryg, så kan det lige nås.
De fleste deltagere i arrangementet har ikke deres egen øl med. De deltager for at lære af håndbryggeres erfaringer, for at høre, hvordan man kan komme i gang – eller simpelthen bare for at smage godt øl og nyde det hyggelige fællesskab.