Øvelse: Brandfolk skulle finde to personer i røgfyldte rum

15. juni 2021 Samfund

Mandag aften klokken 19 kom der en melding til Sønderborg Brand Redning – og den gik på, at der var bygningsbrand i butik på Elholm 5 i Sønderborg.

Brandfolkene, som reagerede på deltidsbrandmand Casper Wittes opkald, fik desuden at vide, der var tale om røgfyldte lokaler, at to personer måske var derinde og det samme var en gasflaske.

Heldigvis var det en øvelse, men det blev opgaven ikke mindre vigtig af.

“Vores beredskab skal virke og de ting, som vi øver igen og igen, de kører som ren rutine, når det er alvor”, siger Casper Witte til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Brandfolkene rullede slanger ud og røgdykkerne gik ind i bygningen, der var så pakket med røg, at de intet kunne se – men måtte føle sig frem. De to personer og også gasflasken kom ud af bygningen.

Blandt brandfolkene var Andreas Bossen, som er frivillig brandmand i Gråsten og også deltidsbrandmand i Sønderborg.

“Det betyder, at jeg rykker med ud i Sønderborg, når jeg bliver alarmeret i arbejdstiden”, siger Andreas Bossen til SønderborgNYT. Han er ansat på Als Motor, som ligger tæt på brandstationen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg snakkede med min chef om, jeg gerne ville stå til rådighed som brandmand i Sønderborg og han sagde, at vi kunne prøve af, om det gik med både arbejde og udrykninger. Indtil videre har det fungeret i tre år”.

En anden deltidsbrandmand er Anders Ejgaard, som ikke skulle bede sin chef om lov til at rykke ud, når brandalarmen går. Han ejer selv bilplejefirmaet Ejgaard Detailing.

“Det er en del år siden fik fik brandmandsuddannelsen og det giver rigtig god mening at bruge den. Mine kunder ved, jeg er deltidsbrandmand og derfor ikke altid er i firmaet”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er vigtigt for beredskabet, at der er både frivillige og deltidstid-brandmænd, som er klar til at smide, hvad de har i hænderne og rykke ud, når der er brug for hjælp.

“Og vi har brug for, at flere melder sig”, siger Casper Witte.

Du kan SE BILLEDER HER .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Augustenborg, Politik

Tænder julelysene og skruer ned for gadebelysningen

5. oktober 2022 Augustenborg

”I Teknik-, By og Boligudvalget er vi enige om at bevare støtten til julebelysning for bla. at støtte op om handelslivet, men vi er også sikre på, at man i de forskellige handelsstandsforeninger er opmærksomme på at begrænse energiforbruget”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre til SønderborgNYT. Sparer på gadelyset “Selv om nogle måske vil […]

Læs mere...