Offentligt ansatte vil have betydeligt mere i løn

21. marts 2017 Erhverv

Der skal penge på bordet. Og der skal flere, end der plejer.

Det er iføge Altinget det helt klare signal fra de offentligt ansattes chefforhandlere, Anders Bondo Christensen og Flemming Vinther, forud for næste års overenskomstforhandlinger på det offentlige område.

“De offentligt ansatte har i den grad bidraget til, at det går bedre med samfundsøkonomien. Det skal afspejle sig ved forhandlingsbordet,” siger Flemming Vinther, der som formand for CFU er chefforhandler for de statsansatte.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hans melding kommer efter at nationalbankdirektør Lars Rohde forleden udtalte, at der er plads i økonomien til større lønstigninger i de kommende år. Og netop den udtalelse styrker de offentlige ansattes sag, mener Anders Bondo Christensen, der forhandler på vegne af de regionalt og kommunalt ansatte.

Ingen penge i kommunerne

Michael Ziegler er som formand for KL’s Løn- og Personaleudvalg kommunernes chefforhandler. Han mener ikke, at kommunerne har råd til at give store lønstigninger.

“De kommunale budgetter er pressede, så jeg har svært ved at se, at vi i kommunerne skulle kunne få råd til ret store lønstigninger, medmindre vi går ud og fyrer medarbejdere og det ville ikke give ret meget mening,” siger Michael Ziegler til Altinget.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Iværksættervirksomhed vil reducere emballageforbruget i webhandlen drastisk

14. april 2021 Erhverv

Der bliver aktuelt sendt henved 120 millioner pakker rundt i Danmark som resultat af køb på nettet. Væksten i dansk nethandel er under coronapandemien ganske enkelt eksploderet. Det er forbruget af emballage i form af papkasser og forskelligt fyld også. Det nærmer sig nu 50.000 tons papaffald. Det har iværksættervirksomheden PERO Solutions A/S tænkt sig […]

Læs mere...