OJ Electronic kom gennem 2021 med tocifret million-overskud

21. juni 2022 Erhverv
Erik Damsgaard, Pressefoto
Erik Damsgaard, Pressefoto

En utilregnelig verden i konstant forandring har kunnet mærkes hos Sønderborgvirksomheden OJ Electronics. Regnskabsårets tocifrede millionoverskud er ikke business as usual, men har krævet økonomiske prioriteringer og strategisk omstilling.

Hos OJ Electronics er der markant stolthed over, at de igen i år i deres ledelsesberetning kan præsentere et tocifret millionoverskud for regnskabsåret 2021/2022, som lyder på 64 millioner kroner.

Administrerende direktør, Erik Damsgaard, kalder med egne ord resultatet en bedrift ud over det sædvanlige, da overskuddet sker på trods af nærmest umulige vilkår, skriver OJ Electronics i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når jeg ser tilbage på det seneste år, står dette resultat tilbage som et helt unikt et af slagsen. Pandemien og et efterfølgende marked i opbrud betød, at vi som arbejdsplads måtte omstille vores dagligdag, ligesom vi har foretaget økonomiske prioriteringer, der ikke tidligere var nødvendige”, siger Erik Damsgaard.

OJ Electronics omsatte for 424 millioner kroner, og overskuddet på de 64 millioner kroner er en stigning på godt 10 procent sammenlignet med forrige resultat på 58 millioner kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

I ledelsesberetningen fremgår det, at OJ Electronics har oplevet en tilbagegang i overskuddet på den primære drift, hvor de er gået fra 20,9 procent til 17,8 procent. Erik Damsgaard peger på, at det helt store benspænd har været et internationalt handelsmarked, hvor priserne er stukket af.

“Vi har ikke haft andet valg end at acceptere den kritiske udvikling, der har været på det internationale handelsmarked. Samtidig er vi bevidste om, at vi ikke er de eneste, der står i denne situation, og her tænker jeg særligt på vores mange kunder over hele verden”, siger Erik Damsgaard og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Kunderne vil altid være vores førsteprioritet, og derfor har det været en klar kalkule at reducere indtjeningen på vores produkter. Som virksomhed har vi et ansvar, og en reducering af vores indtjening har været vores forsøg på at hjælpe så mange som muligt helskindet igennem denne periode

Belært af de seneste års udvikling i samfundet er OJ Electronics begyndt på arbejdet med at udforme en strategi for, hvordan de som virksomhed fremadrettet skal navigere i en verden, der udvikler sig så hurtigt og uforudsigeligt, som det er tilfældet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erik Damsgaard nævner blandt andet procedurer for håndtering af varemangel og fragt som to områder, OJ Electronics er i gang med at nytænke i forbindelse med den nye strategi.

At OJ Electronics kan binde en sløjfe om seneste regnskabsår med et tocifret millionoverskud, falder i sidste ende tilbage på virksomhedens knap 170 medarbejdere. De har, ifølge Erik Damsgaard, “knoklet helt vildt” under forhold, der ligger langt fra, hvad de har været vant til.

“At vi i dag står, hvor vi gør, skyldes en medarbejderpræstation ud over det sædvanlige. Det kan jeg ikke understrege nok. På trods af svære arbejdsvilkår er de virkelig trådt i karakter og har løst de mange udfordringer, de er blevet mødt med i hverdagen”, siger Erik Damsgaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er særligt de begrænsede muligheder for at mødes fysisk under coronapandemien – både på tværs af organisationen og med deres kunder fra det meste af verden – der har krævet en markant omstilling og indsats fra den enkelte medarbejder. Og senest har den verdensomspændende varemangel og fragtkaos vist sig som markante udfordringer.

Derfor bliver deres erfaringer fra de seneste par år også et vigtigt omdrejningspunkt, når der skal lægges en ny strategi for hverdagen på hovedkontoret i Sønderborg.

“OJ Electronics er ikke noget uden sine medarbejdere. Deres personlige og faglige bidrag er fundamentet, og derfor er det kun naturligt, at deres stemmer vejer tungt, når vi skal lægge retningen for fremtidens OJ Electronics”, siger Erik Damsgaard.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Sport, Sydals

78 ryttere kæmper om medaljerne i Ulkebøl-Hørup Ringridning

26. juni 2022 Sport

Der er 78 ryttere, som dyster i Ulkebøl-Hørup Ringridning, der foregår på pladsen foran Hotel Baltic i Høruphav  – og antallet kalder formanden for fint. ”78 ryttere er fint, fordi det betyder, vi kun har mistet 22 siden Corona stoppede os”, siger formand Bent Christensen til SønderborgNYT. Han fortæller, det er hans første år som […]

Læs mere...