OJ Electronics gennemgang af FNs verdensmål viste overraskende positivt resultat

7. december 2021 Erhverv
Pressefoto
Pressefoto

OJ Electronics har et ønske om at bidrage til den bæredygtige udvikling. Både lokalt i Sønderborg, men også på det globale marked, hvor virksomheden opererer. Kunder, leverandører og medarbejdere forventer og efterspørger i stigende grad, at virksomheder tager ansvar og deltager i den grønne omstilling.

Derfor dykkede QHSE Manager, Margit Søndergaard og en kollega ned i de 169 delmål under verdensmålene og vurderede dem i forholdt til OJ Electronics. Hvordan påvirker virksomheden miljøet og omverdenen positivt som negativt? Og hvor giver det mening at øge indsatsen for bæredygtighed?

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi kan roligt klappe os selv på skulderen og være tilfredse. Der er mange ting, vi allerede nu gør rigtig godt”, fortæller Margit Søndergaard i en pressemeddelelse.

OJ Electronics er nu i gang med at implementere tankerne om særligt tre verdensmål i virksomhedens strategiarbejde. Verdensmål nummer 8 om anstændige jobs og økonomisk vækst, og nummer 12 om ansvarligt forbrug og produktion. Begge passer rigtig godt ind i det, virksomheden allerede er i gang med. Samtidig er der gode muligheder for at skrue mere op for indsatsen og sætte nye projekter i gang.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men det var et helt tredje verdensmål, der fik QHSE Manageren til at spærre øjnene op. Hun blev noget overrasket, da hun dykkede ned i verdensmål 7, der handler om at give alle adgang til pålidelig, bæredygtig og moderne energi.

”Det var noget af en øjenåbner at opdage, at vores mission: Improving the Climate Always – rammer direkte ind i et af målene. Vores produkter til ventilation og varmestyring, forbedrer netop indeklimaet i hjemmet, industrien eller på arbejdspladsen på en så energieffektiv måde som muligt. Vores produkter og mission rammer altså direkte ned i delmål 7.3, der specifikt handler om forbedring af energieffektiviteten. Det havde vi ikke selv set, før vi lavede den grundige gennemgang af verdensmålene, selvom det ikke er nyt for os at tænke energieffektivitet. Tværtimod. Så det er da fedt, at FN har formuleret, hvad der for os er en selvfølge”, fortæller Margit Søndergaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det var lidt svært at få armene ned den dag, det gik op for mig”.

De positive resultater og det grundige arbejde med verdensmålene har givet OJ Electronics mere motivation til at sætte den bæredygtige dagsorden endnu højere. Og der er fuld opbakning fra virksomhedens ledelse.

”Vi har altid arbejdet for reducering af energispild og optimering af energibesparende løsninger – og at skabe en ordentlig arbejdsplads. Vi ønsker både at gøre tingene rigtigt – og gøre de rigtige ting. Jeg er glad for, at den indsats har givet OJ Electronics et godt udgangspunkt for både at bidrage til de vigtige mål i UN17 og muligheder for at skubbe grøn omstilling på rette vej i Sønderborg-området. Teknik giver os mulighed for at præge fremtiden, løse energimæssige udfordringer i samfundet/verden og bringe os fremad. Det er muligheder vi både kan og vil realisere i de kommende år”, siger CEO Erik Damsgaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

Planerne er blandt andet at opnå at blive certificeret inden for både arbejdsmiljø og miljøpåvirkning. Det handler om at bidrage med mere bæredygtighed i hele den værdikæde, som virksomhedens aktiviteter fører med sig. QHSE Manageren forklarer, at OJ Electronics har fokus på at forlænge indsatsen, så den går hele vejen fra indkøbsfasen til bortskaffelsen af produkterne.

Fokus på bæredygtighed og miljø handler ikke kun om fremtiden for vores planet. Helt nede i det nære i Sønderborg handler det også om eksistensen af OJ Electronics. Det er afgørende for virksomhedens overlevelse, at der også fremadrettet satses på en bæredygtig profil. For det sikrer to centrale elementer for enhver forretning – ansatte og kunder.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. januar 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet: Udvalgsformænd bestemmer ikke mere end andre i udvalgene

17. januar 2022 Politik

I Byrådet er socialdemokratiske Jan Prokopek Jensen for tredje gang spidsen for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, mens der er nye ansigter på formandsposterne i de øvrige udvalg. Kjeld Stærk fra Venstre er formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, mens Enhedslistens Asger Romme Andersen har formandsposten i Udvalget for Natur, Klima og Miljø. De to […]

Læs mere...