OJ Electronics gør en indsats for at finde dygtige medarbejdere

Student Collaboration Day. Pressefoto
Student Collaboration Day. Pressefoto
14. maj 2024 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Hvis man vil være den bedste, skal man også have fat i de bedste medarbejdere. Det ved de hos OJ Electronics, og derfor deltog den lokale elektronikvirksomhed ved Student Collaboration Day på SDU Sønderborg.

”Det er en god mulighed for at møde de studerende og høre, hvad der rører sig hos dem. Vi vil rigtigt gerne have tidlig kontakt med dem, så de kan komme godt ind i virksomheden. Det kan også være i form af praktik, eller ved at de skriver afgangsprojekter hos os”, siger Marianne Betzer, Senior Director HR hos OJ Electronics, i en pressemeddelelse og tilføjer:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi vil rigtigt gerne ansætte dem, der allerede er inde i virksomheden. Derfor sørger vi for en konkurrencedygtig løn og har de sidste par år også løftet vores lønstigninger til de unge, så de ikke fravælger eller forlader os på den parameter. De er vigtige for at sikre vores udvikling”.

Netop OJ Electronics’ store vækstpotentiale blev sidste år anerkendt af BITZER Group, der købte virksomheden, som fortsætter som en selvstændig enhed under BITZER Group.

”Hos OJ Electronics er vi stadig på en vækstrejse, og her får vi brug for nye, dygtige kollegaer”, understreger Marianne Betzer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke alene til Student Collaboration Day, at OJ Electronics er aktiv. Virksomheden er også til stede på universiteter som SDU og AAU. Her hjælper de bl.a. også med at sætte retningen for flere uddannelser inden for deres felt, så de studerende kommer ud med viden, der er relevant for erhvervslivet.

Den aktive tilgang til universiteterne og deltagelsen ved Student Collaboration Day på SDU Sønderborg er bare ét af de skridt, OJ Electronics tager for at sikre arbejdskraft til fremtiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi gør en stor indsats for at få fat i dygtige medarbejdere, og her kan vi se, at LinkedIn får en større og større betydning. Derfor bruger vi det til kampagner målrettet faggrupperne, ligesom vi når ud til virksomhedens netværk den vej igennem”, forklarer Marianne Betzer.

Ud over aktiviteten på LinkedIn har HR-afdelingen en strategisk tilgang til employer branding, så OJ Electronics kan forblive ’top of mind’ som arbejdsgiver. Det kommer bl.a. til udtryk gennem små film på hjemmesiden, hvor man kan få indblik i arbejdet hos virksomheden og se, hvordan de kommende kollegaer er.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selvom OJ Electronics arbejder aktivt for at tiltrække gode medarbejdere, glemmer de bestemt ikke den eksisterende personalegruppe. Virksomheden er bl.a. opmærksom på medarbejdertrivsel, som de tager temperaturen på to gange om året.

”Vi har en flad organisation med en høj grad af empowerment og medbestemmelse, hvor alles bidrag er vigtigt. Man kan virkelig mærke, at vi udspringer af en familievirksomhed, for alle kender alle. Det giver et godt socialt sammenhold, ligesom vi også har en meget aktiv personaleforening, der tilbyder en bred vifte af sociale arrangementer”, fortæller Marianne Betzer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det gode sammenhold viser sig også ved, at virksomheden ofte kan fejre tocifrede jubilæer for medarbejderne, der med glæde fortsætter i virksomheden år efter år.

”Den bedste rekruttering er slet ikke at skulle rekruttere. Selvfølgelig er det godt med nye idéer, og det får vi også med en medarbejderomsætning på omkring 10 procent, hvor industriens gennemsnit ligger på over 20 procent”, siger Marianne Betzer.

26. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Sønderborg Lindy Hoppers fejrede dansen på Rådhustorvet

26. maj 2024 Kultur

En flashmob er, når en gruppe mennesker hurtigt samles et offentlig sted – udfører en handling – og forsvinder igen. Og det var lige det, som Sønderborg Lindyhoppers gjorde søndag eftermiddag på Rådhustorvet. “Det er Dansens Kunstdag og vi dansede en dans på Rådhustorvet. Den var med afsæt i Frankie Mannings Shimsam og jeg har […]

Læs mere...