OK-forhandlinger sat på pause til klokken 10

21. april 2018 Erhverv

Det blev ikke natten til lørdag, at der kom en endelig beslutning om overenskomsten for de offentligt ansatte.

Forligsmand Mette Christensen har besluttet at holde pause frem til klokken 10 lørdag, oplyser forhandlerne til TV 2s Ole Krohn.

Det er arbejdsgiverne, der har bedt om pausen. Dermed forventes det, at arbejdsgiverne bliver i bygningen, mens forhandlerne for lønmodtagerne kan tage hjem.

Henny Christensen, der er nyhedsredaktør for Avisen.dk, fortæller, at pausen skal ses som et udtryk for grundighed fra forhandlernes side.

“Et sammenbrud skal ikke være let, forstået på den måde, at hvis det ender med et sammenbrud, så skal alt være forsøgt. Et eventuelt sammenbrud skal kunne forklares”, siger hun. Altså skal pausen ikke tolkes som godt nyt.

Lønmodtagerne fremsatte i løbet af natten et nyt forslag, som medierne ikke fik meget at vide om. Et af de vigtige elementer er ifølge TV2s kilder et opgør med en reform fra 2015, der betyder, at de offentlige lønmodtageres lønniveau reguleres lavere, hvis de privates lønninger stiger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dette forslag blev der imidlertid taget meget køligt imod fra arbejdsgivernes side, og meldingerne resten af aftenen og natten var, at fremskridtene var meget små.

Arbejdsgivernes forhandlere bliver altså i Forligsinstitutionen, mens modparten tager hjem, men det vides ikke præcis, hvad de skal tale videre om.

Forhandlerne har været i Forligsinstitutionen i 17 timer inden pausen tidligt lørdag morgen.

Læs mere HER på TV2s hjemmeside

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen – måske det rette valg til din ungdomsuddannelse

22. januar 2022 Uddannelse

Den 3. februar er der Åbent Hus på Statsskolen og det er et arrangement, hvor elever fra grundskolernes afgangsklasser kan komme på besøg og finde ud af, om Statsskolens gymnasie- eller hf-klasser er den rigtige ungdomsuddannelse for dem. Åbent Hus-dagen kan du læse om på Statsskolens hjemmeside, som du finder her. “Det er en snart […]

Læs mere...