Oksbøl Friskole: Ellen Trane Nørby skyder motionsdagen i gang

13. oktober 2016 Uddannelse

Siden 1982 har Skolernes Motionsdag været en fast tradition på mange skoler fredagen før efterårsferien.  I år skal Ellen Trane Nørby, minister for børn, undervisning og ligestilling, skyde motionsdagen i gang på Oksbøl Friskole i Nordborg.

Oksbøl Friskole prioriterer at få idræt og bevægelse ind i skoledagen. Hver morgen skal alle elever løbe en lille rute, alle klassetrin har to timers idræt om ugen, og eleverne har også mulighed for at vælge idræt som valgfag.

”Skolernes Motionsdag er med til at sætte fokus på bevægelse i skolerne landet over. Motion og bevægelse er en god måde til at sikre en mere varieret skoledag, så eleverne ikke bliver ukoncentrerede sidst på dagen. Derfor er det godt, at mange skoler har fokus på at få idræt på skoleskemaet, både på Skolernes Motionsdag og i løbet af resten af skoleåret,” siger Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. september 2022 Politik, Sønderborg

Tirsdag afgøres det om Skøjtebanen kommer op

30. september 2022 Politik

Skøjtebanen i Sønderborg åbner normalt hvert år i november eller december afhængig af vejret. Elforbruget til opbygning og til at fryse is på banen er højt. Det samme er de tekniske vedligeholdelsesomkostninger. På tirsdag skal Teknik-, By- og Boligudvalget beslutte, om Skøjtebanen skal stilles op eller om den ikke skal. Forvaltningen anbefaler, at skøjtebanen ikke […]

Læs mere...