Oksbøl Kirke har gudstjeneste med gedigen jazzmusik

7. juni 2021 Kultur

I juletiden er der i mange kirker tradition for at gennemføre en af  december måneds gudstjenester som en læsningsgudstjeneste, hvor  læsning af juletidens evangelietekster veksler med musikalske indslag. Mange kirkegængere kender ‘De syv læsninger’ eller ‘De ni læsninger’.

I Oksbøl Kirke gennemføres gudstjenesten på søndag klokken 14 som en læsningsgudstjeneste, hvor læsninger, nye rytmiske salmer veksler med gedigen jazzmusik, skriver menighedsrådet.

Sognepræst Heidi Sørensen Freund vil – ud over at være dagens tekstlæser – give en kort introduktion til søndagens salmer, der alle har melodier komponeret i rytmiske stilarter. Eksempelvis ‘Menneske din egen magt’ og ‘Du skal elske din næste som dig selv’ –  begge med meget sangbare melodier af den kendte jazzpianist og organist Willy Egmose.

Artiklen fortsætter under annoncen

De musikalske mellemspil er lagt i hænderne på det legendariske jazzband, Sax-Appeal, med Iben Broholm. Orkestret vil ligeledes – udvidet med Oksbøl Kirkes organist Stine Möglich – akkompagnere, når der synges fællessalmer.

Musikerne i Sax-Appeal er ud over Iben Broholm, vocal, Henning Jensen, klarinet og tenorsax, Hans Lumby, alt og barytonsax, Knud Schmidt, guitar, Bent Klausen, trommer og Ole Andersen, bas.

Sax-Appeal spiller ved gudstjenesten blandt andet ‘Mercy,Mercy af Canonball Adderley’ og ‘Just a closer walk with thee’, kendt i en fortolkning af Louis Armstrong.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved søndagens gudstjeneste er der  plads til 40 personer

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Autocampere får nye p-pladser – det skal få dem væk fra Slotskajen

30. juni 2022 Samfund

Politikerne i Teknik-, By- og Boligudvalget har tilbage i februar udpeget tre områder, som i en forsøgsperiode skal fungere som P-plads for autocampere og trække autocamperne væk fra Slotskajen. “Forvaltningen har fundet otte områder og vi valgte de tre af dem”, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. Hun fortæller, at det vigtige er, at pladserne […]

Læs mere...