OL i Hamborg er fantastisk for Forkantsdanmark

19. marts 2015 Kultur

Byrådsmedlem Stephan Kleinschmidt, Slesvigsk Parti, skriver:

Vores naboer mod syd har netop besluttet, at Hamborg bliver Tysklands bud på en OL-vært i 2024. Det er en fantastisk nyhed – både for Nordtyskland, men så sandelig også for os her i Syd- og Sønderjylland.

Der er ingen tvivl om, at et OL-værtsskab så tæt på vil have en kolossal betydning for hele grænselandet. Både når det gælder turisme og oplevelsesøkonomi, men også i forhold til vækst og arbejdspladser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stephan Kleinschmidt ser tysk OL som fordel for Forkantsdanmark.

Stephan Kleinschmidt ser tysk OL som fordel for Forkantsdanmark.

Selvom Hamborg endnu ikke officielt har meldt sig som kandidat, så er mulige medværter og samarbejdspartnere dog allerede begyndt at melde sig på banen og lægge billet ind på diverse arrangementer.

Artiklen fortsætter under annoncen

I den forbindelse er det interessant, hvordan Frank Jensen allerede har sendt en prøveballon af sted mod hansestaden med forslag om et OL-samarbejde med København. For den danske hovedstad, mener han, vil være en oplagt vært for de mange sejlsportsaktiviteter.

Her må vi bare sige: Glem det Frank – København er alt for langt væk, og man får desuden ikke bedre forhold for sejlsport i Danmark, end dem vi kan tilbyde i Flensborg Fjord. Rent geografisk er der ganske enkelt alt for langt til Bagkantsdanmark i København. Her i forkanten er vi til gengæld klar til at gribe bolden og tilbyde vores fulde støtte til Hamborg som OL-vært i 2024.

Artiklen fortsætter under annoncen

For Nordtyskland fortjener den samme opbakning, som de viste os i forbindelse med vores kandidatur til Europæisk Kulturhovedstad. Hamborg som OL-værtsby vil være en fantastisk platform for hele grænselandet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. juni 2021 Sundeved, Erhverv

Nature Energy klar med ny miljørapport for biogasanlægget i Kværs

21. juni 2021 Sundeved

Nature Energy, der ønsker at etablere Sønderborgs andet biogasanlæg i Kværs, har nu opdateret miljørapporten for projektet. Det sker efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet den 15. april i år ophævede miljøgodkendelsen og VVM-tilladelsen for biogasanlægget, da de fandt, at udledning af overfladevandet fra anlægsområdet til Kværsløkkebæk ikke var utilstrækkeligt belyst. Efter afgørelsen udstedte Sønderborg Kommune […]

Læs mere...