Ole Stenshøj: Kaserne til konferencer og uddannelse

2. oktober 2014 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Byrådsmedlem Ole Stenshøj, Konservative, skriver:

Kasernelukningen og Sønderborg Kommunens køb af Sønderborg Kaserne er en oplagt mulighed til at skabe en ny historie og identitet for kaserneområdet omkring kasernen. Det handler om at gøre det gamle kaserneområde aktivt og attraktivt og tænke det sammen med udviklingen af byens havn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når det nye hotel på havnen indvies i starten af 2018, udvides antallet af overnatninkasernegsmuligheder betragteligt. Kapaciteten kommer på niveau med andre byer, hvor større eftertragtede konferencer afholdes. Ved at omdanne dele af kaserneområdet til et nyt fælles konference- og uddannelsescenter, kommer Sønderborg helt frem i feltet, når både store inden- og udenlandske organisationer, foreninger og virksomheder søger efter inspirerende og spændende steder at afholde deres arrangementer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konference- og uddannelsescenteret foreslås etableret i et samarbejde mellem virksomheder, uddannelses-institutioner og kommunen, og skal være med til at understøtte udviklingen, give ny vækst og nye arbejdspladser. Der ud over kan der skabes et OPP samarbejde vedr. uddannelse og udvikling i Sønderborg Kommune.

Der bør desuden ses mere bredt på en samlet udvikling af området omkring kasernen og havnen – især bør fokus rettes på området omkring det gamle havnekontor. En oplagt ide er at bruge området til at profilere den helt specielle sønderjyske madkultur. Både konference-gæster, turister, lystsejlere og borgerne skal have let adgang til de sønderjyske råvarer og specialiteter, og de skal have mulighed for at spise dem i området omkring havnen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med vores beliggenhed, historie og helt specielle madtraditioner som baggrund, har vi nu alle muligheder for at skabe rammerne for Sønderborg som konference-, uddannelses- og kongresby.

 

 

23. februar 2024 Nordborg, Samfund

Skolebørn kom på visit til gallafesten på Tangshave

23. februar 2024 Nordborg

De ældre på Tangshave Bo- og Aktivitetscenter fejrede fredag, at det er 20 år siden, centret blev indviet, en indvielse hvor Bitten Clausen også deltog. Det var den 12. december 2003, de ældre flyttede fra det tidligere plejehjem til Tangshave og den 23. februar 2004 rykkede ledelsen ind og derfor var indvielsen den 23. februar. […]

Læs mere...