Om en uge indvies Nordals Naturpark – alle er velkommen til fejringen

27. august 2021 Nordborg

Coronasituationen har udsat åbningsfesten for Naturpark Nordals, men nu kan den endelig fejres. Det sker med manér lørdag den 4. september og her inviterer Sønderborg Kommune til officiel indvielse i naturparken for at markere udnævnelsen til naturpark, der kom i december 2020.

Formålet med naturparker er at sætte et kvalitetsstempel på større, sammenhængende naturområder, der udvikler natur, friluftsliv og lokal identitet. Blandt andet skal minimum 50 procent af naturparkens areal være beskyttet natur, og naturparken skal være forankret lokalt gennem inddragelse af borgere og lodsejere. Det er Friluftsrådet, der står for naturparkerne i Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Naturpark Nordals er blevet en realitet på initiativ af Sønderborg Kommune i et tæt samarbejde med en lang rækker parter, og det glæder borgmester Erik Lauritzen, der ser frem til den officielle indvielse.

”Et unikt samarbejde har givet os Naturpark Nordals, der er et kvalitetsstempel på, at naturen på Nordals er noget ganske særligt. Det har mange allerede fået øjnene op for, og vi håber, at vi fremover kan tiltrække endnu flere naturbegejstrede turister fra hele landet – ikke mindst giver det god sammenhæng med det kommende ferieresort på Nordals. Men jeg håber også, at naturparken bliver et udflugtsmål for alle lokale og resten af indbyggerne i Sønderborg Kommune, for der er virkelig meget forskelligt at opleve”, siger han i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

På indvielsesdagen har en lang række aktører og samarbejdspartnere sørget for forskellige aktiviteter. Først er der åbning af naturparken ved borgmester Erik Lauritzen og formanden for Danske Naturparkers Nationalkomite, Flemming Larsen. Derefter er lavet et program med kajaksejlads, fugletur, ferskvandsaktivitet, fortidsmindetur, æbletur, fiskeri og fluebinding og mulighed for at få pulsen op.

”Det er vigtigt for os, at alle borgere i Sønderborg Kommune får alsidigheden at se og mærke i naturparken. Derfor er der aktiviteter både på land og vand, og der er sammensat et meget bredt og varieret program, der viser mange af de muligheder, der er i Naturpark Nordals. Og vi håber, at vi på den måde kan få endnu flere til at besøge den perle, vi har på det nordlige Als, hvor der er en fantastisk natur, som mange gerne skulle benytte”, siger Charlotte Riis Engelbrecht, formand for Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer.

Artiklen fortsætter under annoncen

På dagen bliver der masser af gang i Nordals, for der er også Høstmarked i Nordborg.

Kl. 10.00-10.20:

Mjels Pumpehus: Åbning af Naturparken ved Borgmester Erik Lauritzen og Formanden for Danske Naturparkers Nationalkomite Flemming Larsen

Kl. 10.30-13.00:

Åbning af aktiviteter/ture

Aktiviteter/ture

Kajaksejlads Mjels Vig

Fugletur ved Bundsø

Ferskvandsaktivitet

Fortidsmindetur ved Brandsbøl Skov

Æbletur ved Æ Gaul

Fiskeri og fluebinding ved Nordborg Sø

Artiklen fortsætter under annoncen

Få pulsen op i Oksbøl Skov

Afslutning og tak for i dag klokken 13 på lokaliteterne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. september 2021 Kultur, Broager

Broager-pige – der studerer musik – udgiver sin tredje single

29. september 2021 Kultur

Anne Sofie Wraae tog sine første musikalske skridt i Broager Kirkes kor og senere var hun med i pigekorets juniorkor. Og som hun selv siger, så har oplevelserne og lærdommen hun fik der, skabt grobunden for den karriere som soloartist, som hun følger nu. Ved siden af sit virke som artist studerer Anne-Sofie musikvidenskab på […]

Læs mere...

RESERVER PLADS NU PÅ TLF. 30 89 15 49