Ombudsmanden: Folkeskoler forlængst sat på plads i computersager

7. marts 2015 REGIONALT

Lærere må ikke give elever lektier for, som skal laves på computer, hvis skolen ikke kan stille en computer til rådighed for de elever, der har brug for det. På samme måde må kommuner ikke kræve, at alle elever har en bærbar med hjemmefra.

Det skriver folkeskolen.dkskole

Artiklen fortsætter under annoncen

Ombudsmanden rejste sagen for flere år siden over for Undervisningsministeriet efter en avisartikel om skoler, der kræver, at eleverne har en bærbar computer med hjemmefra.

“Jeg er ikke klar over om der stadig er enkelte kommuner eller folkeskoler der forventer at eleverne medbringer egen computer i folkeskolen, men Undervisningsministeriet har klart over for mig og nu også på sin hjemmeside tilkendegivet at skolerne ikke må stille krav om det”, siger direktør ved Folketingets Ombudsmand Jens Møller.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Skolerne må i øvrigt heller ikke kræve, at eleverne bruger egen computer, hvis skolen giver eleverne f.eks. hjemmeopgaver, som skolen forudsætter bliver lavet på computer”, tilføjer Jens Møller.

“Så skal skolen stille computere til rådighed for eleverne”.

Læs HER hvor godt skolerne lytter til Ombudsmanden.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juli 2021 Erhverv, Sønderborg

Snart kommer der nye cyklister på veje og stier

28. juli 2021 Erhverv

Skolestart er ensbetydende med nye cyklister på veje og stier i Sønderborg. Loven tillader seks-årige børn at køre selv, men kender dit barn færdselsreglerne godt nok? Kan det manøvrere cyklen 100 procent, og har det overhovedet det rigtige udstyr? “Først af alt skal man sørge for, at ens barn har en god cykel, hvor der […]

Læs mere...