Onsdag kom der nye med i Folkeoplysningsudvalget

21. marts 2018 Sundeved

Onsdag aften var en række foreninger samlet i Rådhuset kantine, hvor opgaven var at vælge nye medlemmer til det kommunale folkeoplysningsudvalg.

Der skulle vælges fem fra idræts- og fritidsforeninger, tre medlemmer fra folkeoplysningsforbindene og aftenskolerne. Spejderne og ungdomskorpsene skulle vælge to medlemmer fra deres kreds, mens det man kalder øvrige foreninger skulle vælge to. Handicaporganisationerne skulle vælge et enkelt medlem.

Formanden for byrådsudvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme, Stephan Kleinschmidt fortalte, at byrådet sætter pris på et aktivt folkeoplysningsudvalg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og I er jo ildsjæle, der arbejder utrætteligt. Nogle siger, at I er kittet, der får tingene til at hænge sammen”, sagde Stephan Kleinschmidt.

De kunne stille op

Medlemmer fra aftenskoler, foreninger med videre, der har fået tilskud efter Folkeoplysningsloven eller har fået anvist lokaler, kunne stille medlemmer op.

Afgående formand, Per Landergren, som kommer fra Spejderne i Augustenborg, fortalte, at der bliver holdt omkring otte møder om året.

“Og vi holder dem på skiftende ugedage, så det ikke er de samme, der på grund af aktiviteter i deres foreninger, må melde afbud igen og igen”, sagde Per Landergren.

Der deles rigtigt mange penge ud til det område, som Folkeoplysningsudvalget dækker.

“Mange af dem er låst til vedligeholdelse af idrætsanlæg og huslejetilskud. Men der alligevel flere millioner kroner, som vi er med til at sende afsted”, sagde den afgående formand.

De blev valgt

Flemming Egedal, Helle Andersen, Henning Bjerrring, Thomas Lunau, Christina Hansen, Thomas Nielsen, Flemming Ravn, Peter Ladergren, Vagn Jensen, Lone Øhlenschlæger, Karl Thomsen og Sonny Johansen blev valgt ind.

Artiklen fortsætter under annoncen

Niels Ole Bennedsen og Thomas Worm Larsen er også med i udvalget – men er udpeget af byrådet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Genforeningen 2020, Sønderborg

DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Genforeningen 2020

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa. Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om […]

Læs mere...