Opgørelse over seksualforbrydelser undrer tal-ekspert

18. december 2015 112 Skrevet af: Ole Kæhler

SønderborgNYTs talekspert kan godt forstå, at Politiet ikke kan forklare en stigning i antallet af anmeldte seksualforbrydelser.penge

“Jeg tror heller ikke Danmarks Statistik vil være i stand til det. Det er et uomgængeligt faktum, at DS-statistikken STRAF11, som er den løbende kvartalsopgørelse ikke er i overensstemmelse med årsopgørelsen, som i nogle tilfælde har op til 10 pct. flere anmeldelser”, siger talmanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det samlede antal seksualforbrydelser i Region Syddanmark er samlet for de fire kvartaler i den løbende opgørelse for 2014 ca. 60 anmeldelser færre.

“Det ser ud til at fejlen kan ligge i, at kvartalstabeller ikke efterreguleres bagud. Dette holdt sammen med en ændring i opgørelserne af seksualforbrydelser mod børn under hhv. 12 år og 15 år i slutningen af 2013, sammenlægning af fire elementer til to elementer, kan give nogle ”bump” i tidsserien”, siger eksperten.

Man kan til gengæld glæde sig over et væsentlig fald i de anmeldte seksualforbrydelser i Sønderborg kommune, hvor man i 2014 havde 34 anmeldelse og pr. 1. okt. 2015 kun har modtaget 17 anmeldelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs om stigningen HER

14. april 2024 112, Sønderborg

Første brand i år der skyldes brug af ukrudtsbrænder

14. april 2024 112

Lørdag aften kørte Beredskab Sønderborgs brandbiler til Kær Bygade, fordi der var brand i et skur, hvor der var brænde. “Vi fik slukket ilden og tjekket ekstra grundigt, så vi var sikre på, der ikke var glæder, som lå og ulmede”, sagde indsatsleder, Bo Olesen, til SønderborgNYT. Ejeren af brændeskuret fortalte til SønderborgNYT, at han […]

Læs mere...