Opgørelse over seksualforbrydelser undrer tal-ekspert

18. december 2015 112

SønderborgNYTs talekspert kan godt forstå, at Politiet ikke kan forklare en stigning i antallet af anmeldte seksualforbrydelser.penge

“Jeg tror heller ikke Danmarks Statistik vil være i stand til det. Det er et uomgængeligt faktum, at DS-statistikken STRAF11, som er den løbende kvartalsopgørelse ikke er i overensstemmelse med årsopgørelsen, som i nogle tilfælde har op til 10 pct. flere anmeldelser”, siger talmanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det samlede antal seksualforbrydelser i Region Syddanmark er samlet for de fire kvartaler i den løbende opgørelse for 2014 ca. 60 anmeldelser færre.

“Det ser ud til at fejlen kan ligge i, at kvartalstabeller ikke efterreguleres bagud. Dette holdt sammen med en ændring i opgørelserne af seksualforbrydelser mod børn under hhv. 12 år og 15 år i slutningen af 2013, sammenlægning af fire elementer til to elementer, kan give nogle ”bump” i tidsserien”, siger eksperten.

Man kan til gengæld glæde sig over et væsentlig fald i de anmeldte seksualforbrydelser i Sønderborg kommune, hvor man i 2014 havde 34 anmeldelse og pr. 1. okt. 2015 kun har modtaget 17 anmeldelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs om stigningen HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk