Oplev foredrag om en jordomsejling der gik godt – og om en der gik helt galt

2. september 2021 Kultur
Nordkaperen. Foto: Ole Kæhler
Nordkaperen. Foto: Ole Kæhler

Til februar kommer der et foredrag i Sønderborg og det handler om en jordomsejling der gik godt – og en anden jordomsejling der gik helt galt.

Emil Midé Erichsen har sejlet verden rundt. Han har rejst på en bølge af venlighed, og har kun mødt søde mennesker der ville ham det godt. Men en sjælden gang i mellem går det helt galt.

Denne gang går Emil på scenen med Rane og Marie. Rane blev tilbage i 2011 kapret af somaliske pirater og det blev et 196 dage langt mareridt, hvor kæresten Marie kæmpede en kamp for at forhandle ham fri, skriver Mod Til, som er arrangøren af foredraget, som kommer til Sønderborg Teater den 19. februar.

Artiklen fortsætter under annoncen

Emil Midé Erichsen hørte første gang om kapringen, da han sejlede med sin farfar, Troels Kløvedal, ombord på Nordkaperen.

”Min farfar nåede at sejle jorden rundt tre gange. Og hele mit liv har jeg hørt hans fortællinger fra en vidunderlig verden, som jeg – på min egen jordomsejling – selv fik lov at opleve.

Da min farfar og jeg dengang, i 2011, sad på Nordkaperen og hørte nyheden om kapringen af en dansk lystsejler i Adenbugten, var det som om, at vores fælles tillid til verden led et knæk. Jeg følte mig for første gang begrænset i mine rejser – for nu var der pludselig et kæmpe område på verdenskortet vi ikke længere kunne bevæge os i.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi vidste godt, at der rundt omkring i verden, lå farer som denne her. Men kapringen gjorde pludselig frygten meget konkret”

Den danske sejlbåd ”ING” sejlede, i slutningen af februar 2011, i Adenbugten mellem Somalia og Oman. Da en åben jolle, i høj fart, kom ræsende lige imod dem. De vidste, at de befandt sig i piratfarvand og var ikke i tvivl om, hvad jollens hensigt var. Rane fik sendt et nødsignal, deres mest dyrebare ting blev gemt væk og alle befandt sig på dækket med synlige hænder, da jollen kom tæt på. Fem pirater med maskingeværer skød op i luften, inden de kravlede ombord på båden. Deres værste mareridt var blevet til virkelighed.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. september 2021 Kultur, Gråsten

Gråsten Æblefestival er klar til Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave

19. september 2021 Kultur

Gråsten Æblefestival har en workshop i Den Kongelige Køkkenhave, når der er Høstmarked på fredag og lørdag. “Vi har en bod, hvor vi presser æbler til most og vi sælger også friskplukkede Gråstenæbler”, siger Kaj Nielsen fra Æblefestivallens styregruppe. Derudover kan man købe: Pasteuriseret most på flasker og Grafensteiner Apfelbrand – en snaps fremstillet af […]

Læs mere...