Oplev kammermusik med BHJ-Salens fine akustik

Oprea-kvartetten. Pressefoto
Oprea-kvartetten. Pressefoto
9. april 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

For klassiske musikelskere præsenterer Kultur i Gråsten kammermusik af højeste kvalitet og den spilles i BHJ-Salen den 29. april fra klokken 19.

Mihaela Oprea, Jens Byskov Jensen, Katrin Rimer og Katarina Skliarevski udgør Oprea-kvartetten, som er en ny dansk strygekvartet af international karakter.Oprea-kvartetten vil divertere os med musik af underholdende karakter, fortællende små anekdoter undervejs. Deres 1. violinist, Mihaela Oprea, er en meget dygtig underholder, skriver Kultur i Gråsten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mihaela Oprea er født i Brasov i Rumænien. Hun begyndte at spille violin som 6-årig og fik allerede sin solistdebut som 11-årig med Brasov Filharmoniske Orkester. Mihaela har studeret på Cluj Musikgymnasium og Bukarest Musikuniversitet med senere studier ved Det Jyske Musikkonservatorium hos Kim Sjøgren, hvor hun afsluttede med solistdiplomeksamen. Mihaela Oprea er en flittig solist med symfoniorkestre i både ind- og udland, samt en ivrig kammermusiker. Hun har vundet en række internationale priser og udgivet to internationalt anmelderroste cd’er med dansk og rumænsk musik på pladeselskabet Danacord. Siden 1999 har hun været violinist i Sønderjyllands Symfoniorkester, hvor hun er koncertmester for 2. violin-gruppen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jens Byskov Jensen er født i Danmark og begyndte at spille violin som 6-årig hos Daniel Marinescu. Jens er uddannet fra Nordjysk Musikkonservatorium hos Peter Hofmeister i 2002 med senere studier hos Sergei Azizian i København og Charles Sewart, Chilingirian-kvartetten, i London. Som kammermusiker har han givet koncerter i USA, England, Holland, Belgien, Frankrig, Schweiz og Tyskland. Som orkestermusiker har han været ansat i Kankakee Valley Symphony Orchestra i Chicago. Sideløbende med den klassiske musik har Jens udgivet flere plader med original musik, der af anmelderne oftest betegnes som progressiv jazz / blues.

Artiklen fortsætter under annoncen

Katrin Rimer er født i Kiel. Her studerede hun på Christian Albrechts Universität og senere på Freie Universität i Berlin samt Københavns Universitet. Katrin Rimer er en særdeles flittig kammermusiker, og siden 1999 har hun været bratschist i Sønderjyllands Symfoniorkester.

Katarina Skliarevski er født i Rusland og blev som 7-årig optaget på Musikliceum i Novosibirsk, hvor hun studerede indtil 1996. Hun var prisvinder i den nationale konkurrence “Assembly of Arts” i 1992 i Moskva. Siden har hun optrådt som solist og kammermusiker i Rusland, USA, Tyskland, Frankrig, Schweiz og Italien. I 1996 flyttede Katarina til Norge, hvor hun studerede på Norges Musikhøjskole indtil 2001. I 2005 fik hun solist diplom fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvor hun studerede hos Morten Zeuthen. Som solocellist har Katarina Skliarevski været tilknyttet flere symfoniorkestre i Danmark og Norge. For tiden arbejder hun freelance som kammer- og orkestermusiker i Danmark.

28. maj 2024 Samfund, Sønderborg

SONFOR vil bruge over en milliard på et nyt renseanlæg

28. maj 2024 Samfund

I 2016 blev det besluttet, at der skulle bygges et centralt renseanlæg i Sønderborg Kommune, og dengang blev der sat en prislap på 300 millioner kroner på projektet. Her, otte år senere, kigger SONFOR ind i en samlet investering på 1,3 milliarder kroner. Det siger bestyrelsesformand for SONFOR, Ellen Trane Nørby, til SønderborgNYT TV i […]

Læs mere...