Oplev Træ-symposiet påny i Højer

5. juli 2013 Kultur

Fra den 14. til 21. juli 2013 kører motorsavene igen og denne gang er det  i Højer når det 21. Internationale Træskulptur Symposium løber af stabelen. Konceptet er det samme, som vi oplevede i Sønderborg og er bestemt et besøg værd, når man alligevel skal ud og køre ferieture.

Der er udvalgt 10 kunstnere fra 9 forskellige lande til symposiet, og lige nu har arrangø-rerne travlt med at få de praktiske ting omkring kunstnernes ankomst færdiggjort.

Genoplev træsymposiet i Højer.

Genoplev træsymposiet i Højer.

Artiklen fortsætter under annoncen

De 10 kunstnere kommer fra Danmark, Rusland, Uganda, Indien, Brasilien, Bulgarien, Serbien, Egypten og Litauen (2).

Der skal søges visa og laves rejseplanlægning. Kunstneren fra Egypten kan vi for nærvæ-rende ikke komme i kontakt med og kunstneren fra Uganda har lidt problemer med at få sit visum i orden.

Efter mange år i Emmerlev er symposiet flyttet ind til Højer by og afholdes ved Højer De-sign Efterskole, hvor kunstnerne også skal bo og spise.

Samtidig med træskulptursymposiet ved Designskolen afholdes et symposium med skulpturer i andre materialer ved Kiers Gaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kunstnerne fra de 2 symposier skal spise sammen og forhåbentlig inspirere hinanden kunstnerisk.

Der arbejdes dagligt fra klokken 9 til 17, dog undtaget tirsdag den 16.7. hvor kunstner-ne skal på byrundtur og derfor slutter klokken 11.30. Det vil således være muligt at følge kunstværkernes tilblivelse i løbet af ugen. Entre kr. 50,- for hele ugen. I perioden 14. – 20.7. kan købes dagsbilletter til kr. 20,-. Børn fri entré.

Søndag den 21.7.13 afsluttes symposiet. Der vil være underholdning for børnene i form af en hoppeborg og for de lidt ældre vil der være lidt hyggemusik. Der holdes afslutnings-taler klokken 14, og herefter vil der være auktion.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der vil være mulighed for at købe grillpølser m.v. ved afslutningen.

Bestyrelsen håber rigtig mange vil besøge symposiet.

Se mere på www.symposium.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. oktober 2022 Erhverv, Sønderborg

Tag en tur gennem labyrinten når du kommer for at købe Halloween-græskar

1. oktober 2022 Erhverv

Ved rundkørslen ved samkørselspladsen på Aabenraavej har Daabeck der røde bod stående – og ved den er der et væld af græskar og det er der også på marken. “Græskar i alle størrelser er til salg. Der er små pyntegræskar og selvfølgelig også græskar, som kan skæres ud til Halloween”, siger Charlotte Daabeck, der har […]

Læs mere...