Oplysende foredrag: Syg med Cannabis

30. september 2017 Augustenborg

Lørdag eftermiddag blev omkring 75 mennesker klogere på cannabis som medicin. Det skyldes sclerosepatient Jack Mikkelsen og Claus Moffe Nielsens foredrag:” Syg med cannabis” i Diamanten i Fynshav.

Claus Nielsen har tidligere produceret cannabisolie og solgt den videre til syge mennesker, der foretrækker et naturligt produkt, der virker, fremfor den almindelige medicin, der tit og ofte har en række bivirkninger.

“Jeg er 40 år og har været sclerosepatient i 10 år”, siger Jack Mikkelsen. Han bruger cannabis, fordi det er med til at lindre smerter, bevare hans værdighed og dermed gøre hans liv bedre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jack Mikkelsen, Sclerosepatient og cannabisryger.

Jack Mikkelsen ryger cannabis, fordi det har en langt hurtigere effekt end når man indtager cannabisolie.

“Hvis jeg er ved at få spasmer, så skal jeg have noget, der hjælper omgående og ikke vente 20 minutter på virkningen. Og ved at ryge cannabis, så kan jeg komme ud blandt andre mennesker”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når han ryger, så er det eller enkelt to hiv.

“Hvis jeg ryger mere, så bliver jeg jo skæv”.

Det er der i

Forskning viser, at cannabis kan have en positiv effekt på spasmer blandt sclerosepatienter og også at den kan lindre smerter.

Cannabisplanter består af blandt andet Cannabinoider og Tetrahydrocannabinol, SBD og THC.

“THC er det stof, der har en euforiserende virkning”, siger Claus Moffe Nielsen.

Han siger videre, at det er vigtigt at få det hele. Man kan ikke lave olie af en del af cannabisblomsten og sige, det er cannabisolie.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Du kan jo heller ikke stå med et tændrør og sige, det er en bil”, siger han.

Cannabis på recept

“Den cannabisolie, som lægerne kan udskriver er langt fra den kvalitet, som man illegalt kan få fat i. Men det er et skridt på vejen og bedre end morfin”, siger Claus Moffe Nielsen.

Og en smertepatient på lægeordineret cannabis koster omkring 6.000 kroner om måneden – og det er småpenge, når det giver patienten et værdigt liv, mener han.

Medicin for en formue

Jack Mikkelsen har været i medicinsk behandling og det kostede 150.000 kroner om året, hjalp ham ikke og gav rigtigt mange bivirkninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Nu har jeg brugt cannabis i 6-7 år og det virker. Kommer det fra Christiania, så ville det koste omkring 10.000 kroner om året”, siger han. Han får ikke lægeordineret medicin.

En sclerosepatient som Jack Mikkelsen bruger 10 milliliter hasholie om ugen og en kræftpatient bruger 60-100 milliliter til hele forløbet”, siger Claus Moffe Nielsen.

Cannabis virker mod

På listen over de ting, som cannabis kan lindre står der smerter, søvnproblemer, slidgigt, fibromyalgi, depression og stress.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men vi skal huske, at hvis du har ondt i benet, så sover du dårligt og det gør dig træt – og så er du uoplagt på jobbet. Det kan du blive stresset af, så måske virker cannabis blot mod smerterne og resten kommer, når de er væk. Altså en slags bivirkning”, siger Claus Moffe Nielsen.

“Der er da en acceptabel bivirkning, når man tænker på, at bivirkningen ved meget lægeordineret medin er pludselig død”, siger Jack Mikkelsen.

Risiko ved cannabis

“Der er mennesker, der tror, at cannabis er begyndelsen på en rejse, der ender med heroin og kokain. Men den holder ikke. Det er heller ikke alle cykliuster, der bliver motorcyklister”, siger Claus Moffe Nielsen.

Cannabis er heller ikke vanedannende.

“Men det er lindringen, som den giver”, siger Jack Mikkelsen.

Han ved, at hash har indflydelse på hukommelsen.

“Men det har sclerose også”.

“Mens børn vokseer rammer hash indlæringen – og det gør vodka også”, siger Claus Moffe Nielsen.

“Og indtager man cannabis med THC, så må man ikke køre bil i tre uger efter”, siger Jack Mikkelsen.

Politikerne skal på banen

Claus Moffe Nielsen, murer og tidl. cannabisproducent.

Hvis ganske alminelig cannabis skal godkendes som lægemiddel, så er det Lægemiddelstyrelsen, der skal godkende det.

“Og det skridt tager Lægemiddelstyrelsen kun, hvis politikerne opfordrer til det”, siger Claus Moffe Nielsen. Han mener, at det derfor handler om, at så mange som muligt fortæller om deres gode erfaringer med cannabis vidt og bredt, så der er nogle politikere, der lægger ører til og tager sagen med på Christiansborg.

Vi bestemmer selv

En amerikansk politiker, den samme som indførte alkoholforbuddet i USA, fik FN til at forbyde cannabis i 1961.

“Han havde vist nogle film, hvor mennesker, der havde røget hash blev helt vanvittige og sprang ud fra broer og sådan noget”, siger Claus Moffe Nielsen. Det var filmen og ikke hashrygerne, der var vanvittig.

“Danmark kunne have valgt sin egen lovgivning for cannabis, men politikerne skrev bare FNs opfordring under.

“I folketingsåret 1970-71 skulle loven revideres igen, men siden har ingen hørt noget”, siger Claus Moffe Nielsen, der selv har været bag tremmer for at forsyne smertepatienter med cannabisolie, som blev leveret i chokoladebønner.

“Hash er placeret under samme paragraf som herion og kokain, altså narkoparagraffen”, siger han.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. januar 2022 Politik, Sønderborg

Hans Peter Toft glæder sig over 1000 nye Dansk Folkeparti-medlemmer

25. januar 2022 Politik

Fra formandsvalget i Dansk Folkeparti sluttede søndag eftermiddag og frem til mandag klokken 19 fik Dansk Folkeparti godt 1000 nye medlemmer. “Det er altså dejligt, at der er flere, som melder sig ind i partiet”, siger lokalformand Hans Peter Toft til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at der fra centralt hold i partiet er blevet ringet […]

Læs mere...