Oppositionen: Kommunen må betale sikringen mod oversvømmelser i Skovmose

26. januar 2017 Politik
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige har bedt om, at følgende punkt kommer på dagsordenen, når årets første byrådsmøde holdes på onsdag:

Den 5. februar 2014 fremsatte Dansk Folkeparti og Venstre et forslag til en løsning af afvandingsproblemerne i Skovmose på Sydals – med kommunal finansiering.

Byrådets beslutning blev, at Teknik og Miljø udvalget skulle komme med et løsningsforslag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen tabte klagesag

En række borgere har klaget over forvaltningens forslag på en løsning i Skovmose grundet fejl i forvaltningens arbejde med planen og efterfølgende har klagerne fået medhold i deres klage i nævnet.

Denne afgørelse betyder, at der vil gå endnu en del tid inden der kan findes en afgørelse/løsning. Det må formodes at klagerne også vil påklage fremtidige løsningsforslag. Udsigten til en løsning ligger derfor en del år ude i fremtiden.

Turisme er et af kommunens fyrtårne. Sommerhusudlejning er en vigtig del af turisme indtægterne.

Den usikkerhed der påføres hele Skovmoseområdet er ikke rimelig og kan betyde store samfundsøkonomiske tab ved fremtidige skybrud og de forbundne oversvømmelser.

Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige foreslår nu, at kommunen sikrer Skovmose mod oversvømmelser og betaler for projektet med penge fra kommunekassen.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk