Opskriften til at få nyledige i job skal nu hjælpe de langtidsledige

11. juni 2021 Erhverv

Der er travlt på mange arbejdspladser i Sønderborg og derfor er efterspørgslen efter arbejdskraft stor. Mange nyledige får hurtigt job igen, men det har knebet med at få langtidsledige i arbejde. Det skal der laves om på, og det bliver med udgangspunkt i de gode erfaringer, som indsatsen ’Sønderborg i Arbejde’ har givet.

Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

”I forbindelse med coronakrisen har vores fokus primært været på de nyledige, og det har også givet rigtig gode resultater med en lav arbejdsløshed. Derfor giver det rigtig god mening, at de rigtig mange gode erfaringer og resultater i vores indsats mod nyledige nu overføres til gruppen af langtidsledige”, siger Jan Prokopek Jensen, der er formand for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er vi allerede begyndt med, og vi har set de første resultater, hvor langtidsledige er kommet i job. Det er ikke mindst til gavn for hver person at blive en del af en arbejdsplads, men også for kommunen. For ved at få mange langtidsledige i job, så betyder det færre udgifter for kommunen, og de penge kan i stedet bruges på skoler, plejehjem, cykelstier og lignende”.

Jobcenteret har blandt andet etableret en job- og uddannelsesklub, hvor nye ledige deltager ugentligt. Her møder de ledige andre ledige, får hjælp til at lave et godt CV, øver jobsamtaler og får hjælp og inspiration til at kontakte en mulig ny arbejdsgiver. Initiativer som nu også skal hjælpe langtidsledige med at komme videre.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Især har vi hæftet os ved tilbagemeldingerne om, at mange har oplever at blive del af et motiverende fællesskab, som gør, at de føler en tilknytning til arbejdsmarkedet. Det forventer vi, at vi kan overføre, så vi kan få flere personer i job eller uddannelse. Det er hovedopgaven for vores jobcenter, og vi ønsker helt klart, at flere langtidsledige finder fodfæstet, så de bliver en del af arbejdsstyrken”, siger udvalgets næstformand, Niels Ole Bennedsen.

Sønderborg Kommune står ikke alene med udfordringen på at få langtidsledige i arbejde. Et bredt flertal af folketingets partier blev for nylig enige om en række midlertidige initiativer, der skal styrke og forbedre langtidslediges muligheder for at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...