Organist Anne Agerskov forlader Sct. Marie Kirke

24. juni 2020 Erhverv

Anne Agerskov, der siden 2014 har været organist ved Sct. Marie Kirke og dirigent for Sct. Marie Kirkes Motetkor. Hun har sideløbende været underviser i orgel på MGK og musikskolen i Sønderborg. Men det slutter nu, hvor Anne Agerskov skal være organist i Aarhus Domkirke.

Det oplyser Aarhus Domkirke.

Siden efteråret 2017 har Anne Agerskov været formand for Sønderborg Musikråd, og herigennem søsat flere nye musikprojekter. I 2018 indtrådte Anne som cembalist i det nye danske barokensemble ‘Ensemble 1585′ og senest har hun grundlagt vokalensemblet ,Cappella Clara’, som består af otte kvinder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det bliver en spændende ny tid i Aarhus Domkirke, som jeg glæder mig meget til at tage fat på til august. Efter seks gode år i Sønderborg, der har været fulde af musik og nye initiativer, er begyndelsen i Aarhus kommet som en ny appelsin i min musikalske turban. Jeg ser meget frem til at dyrke den gode korklang og sammen med kantoriet i domkirken søge et stærkt og personligt udtryk. Og forventningerne til orgelindvielsen i oktober sprænger jo alle rammer. Det er et privilegium at træde ind i domkirkens musikmiljø, som det seneste årti er blomstret op og har foldet sig ud på smukkeste vis. Det glæder mig meget, at man har vist mig den tillid, og jeg vil gøre mit yderste for at honorere det”, siger Anne Agerskov.

Artiklen fortsætter under annoncen

Øvert: Anne Agerskov, her i rollen som formand for Sønderborg Musikråd.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juli 2021 Erhverv, Sønderborg

Snart kommer der nye cyklister på veje og stier

28. juli 2021 Erhverv

Skolestart er ensbetydende med nye cyklister på veje og stier i Sønderborg. Loven tillader seks-årige børn at køre selv, men kender dit barn færdselsreglerne godt nok? Kan det manøvrere cyklen 100 procent, og har det overhovedet det rigtige udstyr? “Først af alt skal man sørge for, at ens barn har en god cykel, hvor der […]

Læs mere...