Orgelbygger hjælper med at lave unikke plankeborde, vinreoler og meget andet

17. juni 2021 Erhverv

‘From Als with Love´i Høruphav har ansat orgelbygger Frank Mark Hansen i firmaet og det skyldes ikke, at der skal produceres orgler, men at Frank Mark Hansen er den helt rigtige, når det handler om at bruge håndværktøj og lave unikke opgaver, der kræver stor dygtighed.

“Orgelbyggeruddannelsen minder en del om møbelsnedkeruddannelsen, men vi lærer ikke at sætte maskiner op til masseproduktion. I stedet lærer vi at arbejde med hænderne og lave de små detaljer med træ og for eksempel messing og læder. Forresten kan jeg også stemme et orgel”, siger Frank Mark Hansen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er på ingen måde tilfældigt, at Frank Mark Hansen sagde ja til jobbet i Høruphav.

“Jeg sagde ja, fordi jeg kan bruge meget af det gode, gamle håndværk, være med til at holde traditionerne i hævd – og så elsker jeg duften af træ”.

Han tilføjer, at man faktisk kan meget mere med værktøj end med maskiner.

“Og det er der brug for her, hvor der laves plankeborde, reoler, vinreoler og mange andre unikke ting til hjemmet. Vi har ikke lavet to ens borde. Alting er specielt og lavet i samråd med kunderne. Vi skaber det, som de drømmer om”.

Artiklen fortsætter under annoncen

‘From Als With Love’ er et nyere møbelsnedkeri, som har til huse på Holtvej i Hørup og det er fætrene Nicki  Thomsen og Niels Langbo, der står bag.

“Vi vil gerne have masser af lokale kunder og vi har fuldt fokus på det med selv at handle lokalt. Vi køber vores træ hos en leverandør i Tandslet og han henter det i Augustenborg”, siger Nicki Thomsen. Han tilføjer, at forsikringsselskabet og banken også er lokale.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
31. juli 2021 COVID-19, REGIONALT

Corona: Nye regler ved indrejse i Tyskland

31. juli 2021 COVID-19

Fra søndag skal alle lade sig teste, før de rejser ind i Tyskland, hvis de ikke er vaccineret eller er kommet sig over en corona-infektion. Det siger den tyske sundhedsminister, Jens Spahn, til Flensborg Avis. I al hast vedtog den tyske regering fredag nye, skrappe krav i forbindelse med indrejse, oplyser forbundsregeringens stedfortrædende talsmand, Ulrike […]

Læs mere...