Orgelbygger hjælper med at lave unikke plankeborde, vinreoler og meget andet

17. juni 2021 Erhverv

‘From Als with Love´i Høruphav har ansat orgelbygger Frank Mark Hansen i firmaet og det skyldes ikke, at der skal produceres orgler, men at Frank Mark Hansen er den helt rigtige, når det handler om at bruge håndværktøj og lave unikke opgaver, der kræver stor dygtighed.

“Orgelbyggeruddannelsen minder en del om møbelsnedkeruddannelsen, men vi lærer ikke at sætte maskiner op til masseproduktion. I stedet lærer vi at arbejde med hænderne og lave de små detaljer med træ og for eksempel messing og læder. Forresten kan jeg også stemme et orgel”, siger Frank Mark Hansen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er på ingen måde tilfældigt, at Frank Mark Hansen sagde ja til jobbet i Høruphav.

“Jeg sagde ja, fordi jeg kan bruge meget af det gode, gamle håndværk, være med til at holde traditionerne i hævd – og så elsker jeg duften af træ”.

Han tilføjer, at man faktisk kan meget mere med værktøj end med maskiner.

“Og det er der brug for her, hvor der laves plankeborde, reoler, vinreoler og mange andre unikke ting til hjemmet. Vi har ikke lavet to ens borde. Alting er specielt og lavet i samråd med kunderne. Vi skaber det, som de drømmer om”.

Artiklen fortsætter under annoncen

‘From Als With Love’ er et nyere møbelsnedkeri, som har til huse på Holtvej i Hørup og det er fætrene Nicki  Thomsen og Niels Langbo, der står bag.

“Vi vil gerne have masser af lokale kunder og vi har fuldt fokus på det med selv at handle lokalt. Vi køber vores træ hos en leverandør i Tandslet og han henter det i Augustenborg”, siger Nicki Thomsen. Han tilføjer, at forsikringsselskabet og banken også er lokale.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2022 Kultur, Sønderborg

Brecklings Bogcafé gav lidt indsigt i krimi-tanker, obduktioner og filmarbejde

5. december 2022 Kultur

Søndag eftermiddag fandt årets sidste udgave af Brecklings Bogcafé sted i Sønderborghus, hvor godt 160 gæster lyttede til værten Allan Breckling, forfatterne Louise Nielsen og Karen Inge Nilen samt filmproducer Kasper Gravesen, som skal filme Karen Inge Nielsens grænselandskrimier. Først på scenen var Louise Nielsen, som fortalte, at hun gennem længere tid gik med ideerne […]

Læs mere...