Otte millioner kroner på vej til Sønderborg Lufthavn

8. oktober 2020 Politik

Torsdag formiddag fortæller folketingsmedlem Ellen Trane Nørby til SønderborgNYT, at der netop er forhandlet en hjælpepakke til indenrigslufthavnene på plads og den betyder, der er penge på vej til Sønderborg Lufthavn.

“Der er afsat i alt 65 millioner kroner til lufthavnspakken og en del af pengene er til underskudsgaranti”, siger Venstres Ellen Trane Nørby. Når der ikke landes og lettes fra lufthavnene, så er der ingen indtægter. Det kan i sidste ende føre til konkurs, hvis ikke der kommer støtte.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hjælpepakken betyder, at der er otte millioner kroner til Sønderborg Lufthavn og så kompenserer vi også for certifikatvedligeholdelse”, siger hun. Når piloterne ikke kommer i luften, så skal de holde deres færdigheder vedlige på kurser og det koster penge.

Billige biletter

Ikke nok med det – der er også afsat tre millioner kroner, som skal sikre billige billetter, så pensionister og studerende også har muligheden for at flyve mellem Sønderborg og København eller Bornholm og København.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi kalder Sønderborg og Bornholms lufthavne for samfundskritisk infrastruktur og det giver mulighed for at give støtte til billigere billetter”, siger Ellen Trane Nørby.

Dog skal EU godkende, at de to lufthavne er samfundskritisk infrastruktur, inden støtten bliver udløst.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. juni 2021 KV21, Sønderborg

Venstre og Konservative besøger landbrug

21. juni 2021 KV21

I dag, mandag, besøger Konservative og Venstre i Sønderborg landmand Jens Lei og Jack Nielsen fra DroneVic til en markvandring/overflyvning og snak om, hvordan et højteknologisk dansk landbrug ser ud i dag og i fremtiden. Besøget vil også fokusere på, hvordan vi kan sikre, at både vores teknologiske uddannelser på Alsion og vores stærke landbrugsskole […]

Læs mere...