Otte millioner kroner på vej til Sønderborg Lufthavn

8. oktober 2020 Politik

Torsdag formiddag fortæller folketingsmedlem Ellen Trane Nørby til SønderborgNYT, at der netop er forhandlet en hjælpepakke til indenrigslufthavnene på plads og den betyder, der er penge på vej til Sønderborg Lufthavn.

“Der er afsat i alt 65 millioner kroner til lufthavnspakken og en del af pengene er til underskudsgaranti”, siger Venstres Ellen Trane Nørby. Når der ikke landes og lettes fra lufthavnene, så er der ingen indtægter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kan i sidste ende føre til konkurs, hvis ikke der kommer støtte.

“Hjælpepakken betyder, at der er otte millioner kroner til Sønderborg Lufthavn og så kompenserer vi også for certifikatvedligeholdelse”, siger hun. Når piloterne ikke kommer i luften, så skal de holde deres færdigheder vedlige på kurser og det koster penge.

Billige biletter

Ikke nok med det – der er også afsat tre millioner kroner, som skal sikre billige billetter, så pensionister og studerende også har muligheden for at flyve mellem Sønderborg og København eller Bornholm og København.

“Vi kalder Sønderborg og Bornholms lufthavne for samfundskritisk infrastruktur og det giver mulighed for at give støtte til billigere billetter”, siger Ellen Trane Nørby.

Dog skal EU godkende, at de to lufthavne er samfundskritisk infrastruktur, inden støtten bliver udløst.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk