P-vagterne skal skrive flere bøder

18. marts 2019 Samfund

Der skal udskrives 2.500 flere p-bøder i Sønderjylland i år.

Risikoen for at få en p-bøde i Sønderjylland er fra nytår steget betragteligt, fordi kommunerne skal aflevere flere af pengene fra p-afgiften til staten.

Parkeringskontrol Syd har sat sig som mål, at der i år skal udskrives 10.000 p-billetter i de fire sønderjyske kommuner tilsammen. Det er en tredjedel mere end sidste år, hvor de fire p-vagter i Haderslev, Aabenraa, Sønderborg og Tønder tilsammen udskrev 7.457 p-bøder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge lederen af Parkeringskontrol Syd, som er et fælleskommunalt drevet parkeringsselskab, skyldes det, at der skal der flere bøder til at finansiere udgifterne ved parkeringskontrollen. Staten skal nemlig nu have 70 procent af parkeringsafgiften imod kun halvdelen tidligere.

“Det er en kalkule af, hvordan vi får kassen til at stemme. Vi laver ikke overskud på p-kontrollen, så derfor skal vi skrive 10.000 afgifter, før det bliver en nul-løsning”, fortæller Jens-Kristian Mikkelsen, afdelingsleder, Projekt og Anlæg, Sønderborg, til TV Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu bliver der mere fokus på de større byer i landsdelen, og det handler ikke om, at p-afgiften er en pengemaskine.

“Det gælder om at være der, hvor der er noget at skrive. Tidligere har vi kørt meget til for eksempel Nordborg og Gram i yderområderne for at vise, at vi også er synlige der. Men nu koncentrerer vi indsatsen lidt mere i de fire store byer”, afslører han.

Ifølge Jens-Kristian Mikkelsen kunne p-vagterne i Sønderjylland skrive mange flere bøder ud, hvis de ville.

“Vi går slet ikke til kanten. Vi kunne skrive mange, mange flere afgifter, men det gør vi ikke. Så det er jo nærmest frivilligt at handle ved os. Overholder man reglerne, så får man ingen afgift”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådet skal godkende forandringer i forvaltningsstrukturen

6. december 2021 KV21

Gennem konstitueringsforhandlingerne er der løbende arbejdet på at ændre på kommunens forvaltninger og dermed på Styrelsesvedtægterne – og når det sker, så skal ændringerne godkendes på to byrådsmøder, der skal holdes med mindst seks dages mellemrum. Det første af møderne blev holdt i den forgangne uge og på torsdag skal forandringerne endeligt godkendes. Politikerne skal […]

Læs mere...