På besøg i Hotel Alsik

29. august 2018 Erhverv

SønderborgNYT har været på besøg i Hotel Alsik, der stadig er en en byggeplads – og det bliver også den oplevelse, som besøgende får til åbent hus på søndag.

Alsik-bygningen er tegnet af Henning Larsen Architects og vil med sine 19 etager og enestående arkitektur blive et vartegn for Sønderborg, i et by. Projektet skal skabe synergi mellem forretningsgæster i hverdagen og turister i weekenden, og gøre det muligt at tiltrække store konferencer og events til Sønderborg.

Sådan bliver Alsiks spa-område.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er nogle, der synes, at bygningen ikke er flot, men når man så fortæller om tankerne bag valget af materialer, så giver det pludselig mening”, siger Kari Stochholm fra Bitten og Mads Clausens Fond.

“Prøv at læg mærke til vinduerne. De sidder forskudt – ligesom mursten gør – og de mørke facader giver en slags ro”, siger hun og fortæller videre, at bygger man op i 19 etager med mursten, så synker bygningen sammen alene af sin egen vægt.

I hotellet kommer der masser af wellness og der kommer også et spabad til voksne og et badebassin til børn.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Til børnene er det et bassin med lavt vand og på ingen måde som i Lalandia”.

Alle og enhver er velkommen til at tage på wellness-oplevelse i Hotel Alsik, når dørene går op og bygningen fyldes med liv.  Der kommer også et fitnesslokale, hvor enhver kan købe sig adgang.

Alsiks spa-område lige nu.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udsigten

På Hotel Alsik er der en etage med vinduer 360 grader rundt – og her kan man komme op og kigge ud over byen.

“Det bliver sådan, at man skal bestille en tid, fordi der sikkerhedsmæssigt er et max-antal på, hvor mange, der må være på etagen”, siger Kari Stochholm, der er rundviser for SønderborgNYT.

I dag, onsdag, var vinduerne med den fantastiske udsigt dækket over med plast, fordi der arbejdes i lokalet.

Masser af Danfoss

Det er Bitten og Mads Clausens Fond, der sammen med PFA har investeret 600 millioner kroner i byggeriet, der er fyldt med alt, hvad Danfoss har at byde på, når det handler om at sikre det gode indeklima på den mest klimarigtige måde.

Artiklen fortsætter under annoncen

“De mange termostater og alt det andet fra Danfoss sidder bare steder, hvor vi ikke ser dem”, siger Kari Stochholm.

Du kan komme indenfor i Alsik-bygningen på søndag mellem 11 og 14.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 Erhverv, Sønderborg

Hansson Erhverv opnår DGNB-certifikat i guld med sandwichpaneler

3. februar 2023 Erhverv

Hansson Erhverv, der udlejer erhvervsejendomme i Sønderborg, tog i slutningen af 2021 første spadestik i en 30.000 kvadratmeter stor udstykning i den nordlige ende af hovedstaden på Als. Den første udlejningsejendom på 3.000 kvadratmeter er netop blevet færdig og Larsen Strings, der er verdens største forhandler af strenge til blandt andet violiner, er flyttet ind. […]

Læs mere...