På cirka et år har 139 sønderborgensere opbrugt deres dagpengeperiode

18. oktober 2017 Erhverv

Gennem det seneste år er der 139 sønderborgensere, som har opbrugt deres dagpengeperiode.

“39 af dem blev registreret som uden indtægt”, siger Jobcenterchef Anne Kirk til SønderborgNYT. Jobcenterchefen har trukket tallene fra den kommunale database og understreger, at sådanne tal er et øjebliksbillede.

Jeg synes, vi gør rigtigt meget for at hjælpe, men jeg ved også, vi ikke får hjulpet alle”, siger Jobcenterchef Anne Kirk.

Hidtil kunne de mennesker få en ydelse fra kommunen, men det har regeringen stoppet.

“Og så kan de forsøge undervejs i ledighedsperioden at få nogle kortere ansættelser og på den måde forlænge dagpengeperioden”, siger Anne Kirk. Tager man tre dagens arbejde i ledighedsperioden, så forlænges den med tre dage.

Sygedagpenge

For omkring seks år siden faldt syge mennesker ud af sygedagpengene efter en afgrænset periode og det fik Jan Prokopek Jensen til at tordne over forholdene i hele 70 minutter på et byrådsmøde.

Socialdemokratiske Jan Prokopek Jensen fik efter kommunalvalget i 2013 selv formandsposten i Arbejdsmarkedsudvalget og kunne så være med til at ændre de ting, som han syntes skulle ændres.

“I dag går ingen fra sygedagpenge til at stå uden indtægt. Nogle kommer i jobafklaringsforløb, andre i ressourceforløb”, siger Anne Kirk.

I byrådssalen havde Jan Prokopek i 2012 tordnet over, at det tidligere arbejdsmarkedsudvalg med Venstremanden Jens Peter Thomsen ved roret og Fælleslistens Aase Nyegaard i borgmesterstolen blot havde set til, mens syge mennesker mistede deres indtægt. Flere af dem var kræftpatienter.

“Vi kender grænsen for, hvor længe der kan udbetales sygedagpenge og så er det jo om at sætte ind med nogle tiltag inden”, sagde Jan Prokopek for omkring seks år siden.

Altså er det på ingen måde billedet af en social massegrav, der tegner sig omkring sygemeldte og ledige i Sønderborg.

“Slet ikke, men det er en katastrofe for de mennesker, der pludselig står helt uden indtægt”, siger Anne Kirk.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk