På fredag er Jobpatruljen i Sønderborg

4. juli 2022 Erhverv
Pressefoto
Pressefoto

Fredag besøger Jobpatruljen arbejdspladser med unge feriejobbere i Sønderborg og andre steder på Als

Der sker stadig brud på de unge ferie- og fritidsjobberes rettigheder i sommerlandet, og derfor tager Jobpatruljen igen på togt i år. Det er 43. år i træk, at unge fra fagbevægelsen drager ud i det sydjyske for at tjekke løn- og arbejdsforhold og samtidige oplyse de unge i fritids- og feriejob om deres rettigheder.

I år kører patruljen fra den 5. til den 15. juli, og planen er at aflægge visit hos op mod 1.000 virksomheder for at tale med deres ansatte fritids- og feriejobbere.

Artiklen fortsætter under annoncen

De unge kender ikke deres rettigheder som fritidsjobbere, og derfor ved de heller ikke, når rettighederne bliver brudt, siger Angelika Thøgersen, der er ungdomskonsulent i HK Sydjylland og koordinator for Jobpatruljen i Sydjylland. Derfor er et af Jobpatruljens væsentligste formål at oplyse.

Det sker ofte, at Jobpatruljen støder på brud på rettighederne, som at mindreårige står alene i en butik, løfter for tungt og meget, eller selv skal finde vikarer ved sygdom. Et voksende problem er også de såkaldte ”prøvevagter”, hvor unge opfordres til at arbejde gratis i en periode med det sigte, at der måske kan komme et lønnet job ud af det.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det første møde med arbejdsmarkedet er så vigtigt. De unge gør sig erfaringer, som de tager med sig videre ved uddannelsesvalg og i deres fremtidige arbejdsliv. Derfor er det vigtigt, at alle unge mødes med et sundt og imødekommende arbejdsmarked, og det ansvar må man være sig bevidst som arbejdsgiver”, siger Angelika Thøgersen i en pressemeddelelse.

Hvis aktivisterne opdager overtrædelser, lader de dem naturligvis ikke passere, men indberetter dem til rette myndighed.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Prøv om du kan klar en vagt anno 1864 i skansen

4. februar 2023 Kultur

Prøv om du kan holde til en vinterdag i krigen 1864, hvor kulden bider, og dine fødder er våde. Dine fingre er iskolde, men geværet kan ikke lades med luffer på. Vandet i din feltflaske er frosset, og den sidste rest brændevin er drukket. Tilbage i mandskabsbarakken er der godt og varmt, men at forlade […]

Læs mere...