På lørdag er Alslug igen klar til at sætte liv i udtjente computere

10. februar 2022 Sundeved

Endnu en gang kan foreningen Alslug tilbyde at skifte en overfyldt og virusplaget Windows i en bærbar ud med et styresystem i Linuxfamilien.

Næste gang er lørdag den 12. februar mellem klokken 13.00 og 16.30 i Foreningshuset, Bakkensbro Aktivitetscenter i Ullerup.

Valget er dit:

Vil du give en masse penge for en ny computer?

Eller vil du give den gamle computer nyt liv, ved at installere Linux på den?

Programmerne er gratis, skriver Alslug.

Mange kender navne som Ubuntu og Android, men det er de færreste der ved at disse er eksempler på Linux.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du tager din ellers afskrevne pc’er med til et af foreningens arrangementer, og fylder bilen med andre interesserede mennesker. Vi hjælper med installationen i vores lokale, hvor du også får en introduktion til din nye Linux, og vi hjælper dig i gang.

Du får automatisk gratis opdateringer af alle dine programmer indtil 2025. Undervejs kan du opgradere til en nyere version, og få endnu længere opdateringer. Det koster heller ikke noget.

Mange kender LibreOffice, Google, Firefox. Disse programmer er selvfølgelig også kendte i Linux. LibreOffice tekstbehandlingen kender både .docx og .pdf formater. Tilsvarende med regnearket og andet. Der medfølger programmer til det meste.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis du skal bruge en tekstbehandling, lidt regneark, adgang til netbank, mail, e-boks og borger.dk, surfe og bruge Youtube og Facebook, streame film, printe en side, så er en Linux-installation et godt alternativ.

En Linux pc er en arbejdsmaskine til det lille kontor eller private gemakker. Det kræver ikke så mange ressourser. Virus og andre sikkerhedsbrister er stort set ukendte i en opdateret Linux-computer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. september 2022 Gråsten, Debat

Debat: Trækker Danfoss det kommunale budget ned

30. september 2022 Gråsten

Byrådsmedlem Ingrid Johannsen, Venstre, skriver: I en omtale af et møde om kommunens økonomi på Sundhedscentret i Sønderborg er borgmester Erik Lauritzen (S) citeret for som forklaring på kommunes lave skatteindtægter at sige: ”Og en af forklaringerne er, at lønningerne på eksempelvis Danfoss er lave og lønniveauet fra Danfoss smitter af i andre virksomheder og […]

Læs mere...