På lørdag er der Sønderjyllands Bogmesse

Bogmesse. Pressefoto
Bogmesse. Pressefoto
15. april 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Kom og mød de dygtige forfattere, forlag og udgivere, der har en særlig tilknytning til det sønderjyske. Uanset om du er til krimi, poesi, lokalhistorie eller håndarbejde, finder du noget for enhver smag blandt de mange bøger på messen, der finder sted i MultiKulturhuset på lørdag.

Lad dig fortrylle af de spændende foredrag, vi har arrangeret på scenen. Her får du et unikt indblik i, hvordan litteraturen bliver til, og hvad der driver de forskellige kunstnere, skriver biblioteket i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gå på opdagelse blandt de mange messestande, hvor du kan snakke med forfattere, forlag, virksomheder og foreninger. Måske finder du din nye yndlingsbog – eller måske bliver du inspireret til at skrive den selv en dag!

Program for Sønderjyllands Bogmesse 

Kl. 10.00: Åbningstale ved stadsbibliotekar Carsten Nicolaisen.

10.30-11.30:  Foredrag med journalisten Dorte Kofoed, Bliv familiens bedste historiefortæller – Gå ombord i stamtræer, rejser til USA og familiebreve.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun er forfatter til bøgerne: Gå på jagt i dit familietræ og den spritnye ’Kvinde – fortæl din historie’.

12.00-13.00: Forfattersamtale med forskeren, militærmanden og forfatteren Claus Mørkbak Højrup, Nederlaget forstærkede vores nationale identitet.

I samtale med bibliotekar Sigurbjörg Elín Hólmarsdóttir fortæller han om sin nyeste krimi, Oberstens dilemma, som er en selvstændig forsættelse af Mordet ved Dybbøl Banke.

13.30-14.30: Foredrag ved Æ teater, Omve’n hjemve”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Linnea Fabricius og Thea Kastberg er kunstneriske ledere på det sønderjyske teater, Æ Teater. De vil fortælle om, hvordan Æ Teater i samarbejde med Teatret Møllen skabte Omve’n hjemve, en sønderjysk teaterkoncert baseret på Rikke Thomsens musik.

Gratis adgang – du kan ikke reservere plads til de enkelte oplæg

Dørene åbner kl. 10.00 – bogmessen slutter kl. 15.00

Det er muligt at få sig en forfriskning i MultiKulturhusets café, Café Kjukken.

27. maj 2024 Erhverv, Sydals

Generalforsamling: SONFOR fortalte om milliardinvestering og honorarstigning

27. maj 2024 Erhverv

Der var flere emner på bordet til SONFORs generalforsamling i BC Syds lokaler i Mommark og generalforsamlingen var for første gang nogensinde åben for borgerne i Sønderborg, som jo er kunder i firmaet. “I SONFOR har vi sidste år håndteret 71.859 tons affald og heraf er 54,4 procent genanvendt”, sagde bestyrelsesformand Ellen Trane Nørby, som […]

Læs mere...