På Slotskajen er det lovligt at overnatte i autocamper

26. november 2021 Samfund

Forvaltningen har haft et særligt fokus på autocamperparkering på Slotskajen og det skyldes dels, at forvaltningen vurderer, at autocamperparkering påvirker byrummet og indsejlingen til Sønderborg i en negativ retning. Dels modtager forvaltningen løbende borgerklager over autocamperparkering på Slotskajen.

I april måned sagde Dansk Folkepartis Stefan Lydal, som er næstformand i Teknik og Miljøudvalget:

“Det pynter ikke, der holder autocampere ved slottet og jeg mener ikke, at Slotspladsen skal være overnatningssted for de autocampere, der vil spare betalingen på campingpladserne”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Den hurtige løsning er et parkeringsforbud i nattetimerne, men der skal vi jo huske, at det så også rammer lokale, der har bilen holdende ved slottet om natten”, sagde Stefan Lydal til SønderborgNYT.

Forvaltningen har undersøgt muligheden for at forbyde autocamperparkering på Slotskajen og har i den forbindelse været i dialog med Syd- og Sønderjyllands Politi.

Ifølge færdselsloven er det lovligt at overnatte i en almindelig personbil på offentlige parkeringspladser, så længe parkeringsrestriktioner for den pågældende parkeringsplads overholdes.

Artiklen fortsætter under annoncen

En autocamper under 3500 kg sidestilles i den sammenhæng med en almindelig personbil. For autocampere under 3500 kg må retten til at parkere  som andre personbiler ikke indskrænkes.

Størstedelen af autocampere i dag vurderes at veje under 3500 kg.

Det er altså ikke muligt at gennemføre et parkeringsforbud på Slotskajen, der udelukkende er målrettet autocampere.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk