På tirsdag erstattes skolebøgerne med en lille bold

4. november 2016 Uddannelse

Tirsdag skal lokale skolebørn svede og grine i jagten efter den hvide floorball i Humlehøj Hallerne. “Skolernes Floorballdag” foregår i 37 danske byer tirsdag og er en del af det landsdækkende sundhedsprojekt Aktiv Året Rundt.

Det gælder om at være hurtig på fødderne og ramme præcist med hockeystaven, når Humlehøj Hallerne tirsdag den 8. november ligger halgulv til Skolernes Floorballdag. 205 børn fra 0. – 3. klasse fra lokale skoler kan se frem til at prøve kræfter med den begyndervenlige stavsport.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dagen kommer til at byde på masser af floorballspil, så børnene gennem sjov og bevægelse får en forsmag på alt det gode, floorball kan tilbyde som fritidsaktivitet. Det er klubben Sønderborg Floorball Club, der står for arrangementet i Sønderborg.

“Skolernes Floorballdag” er en del af Danmarks største sundhedsprojekt for skoleelever, Aktiv Året Rundt, som er økonomisk støttet af Nordea-fonden. Projektets mål er, at børnene opnår sundere vaner og oplever, at det kan være sjovt at være sund.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere aktive børn

Gode og sunde vaner grundlægger vi nemlig i barndommen, så filosofien er, at “Skolernes Floorballdag” sammen med projektets mange andre “idrætsdage” kan give lyst til mere.

”Vi vil gerne vise alle de muligheder, der er for at dyrke sport i Danmark. Der er ikke kun håndbold og fodbold, men også kajak, dans, brydning og meget andet, som vi også laver arrangementer på hen over året. Målet er, at der kommer flere børn i idrætsforeningerne, så børnene får varige sunde vaner”, siger projektleder Anders Flaskager fra Aktiv Året Rundt, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lærerne får også inspirationsmateriale, så de kan arbejde videre med motion i hverdagen sammen med børnene.

I år deltog 375.900 børn fra hele landet i Aktiv Året Rundts største event Sundhedsugerne i de tre uger før efterårsferien.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Nordborg, Frivillige

Nordborg Golfklub lægger græs til Knæk Cancer-golf

22. maj 2022 Nordborg

Søndag bliver der spillet Knæk Cancer-golf på golfbanen i Nordborg og det er Axel Nielsen og Brian Jørgensen, der har sat scenen og sikret et væld af flotte sponsorpræmier til den auktion, der følger i kølvandet på turen rundt til de 18 huller. Som et lille krydderi på dagen, så var tidligere træner for SønderjyskEs […]

Læs mere...