Paneldebat på Festival for Verdensmål: Klimaindsats – NU

24. april 2019 Samfund

I forbindelse med ‘Festival for Verdensmål’ afholdes paneldebatten ’Klimaindsats – NU!’ på scenen i Apotekerhaven. Det sker lørdag klokken 12:45.

Debatten vil handle om klima og grøn omstilling med fokus på både det lokale og det individuelle plan i en global kontekst.

Nogle af de spørgsmål der vil blive debatteret er, hvordan FNs Verdensmål kan bidrage til at skabe lokal og global forandring og hvad der skal til for at understøtte den grønne omstilling og hvordan man kan få borgerne med og tage del i omstillingen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Deltagere i debatten 

Henrik Dreyer, natur- og sundhedsformidler og tidligere deltager i DR-programmet ’Alene i Vildmarken’. Henrik er med til at arrangere Folkets Klimamarch i Sønderborg og Aabenraa, som skal sætte fokus på klimapolitik op til folketingsvalget.

Hanne Risgaard, journalist og bæredygtig iværksætter. Hanne betegnes som en lokal ildsjæl inden for bæredygtighed og er bl.a. initiativtager bag ProjectZero og Skærtoft Mølle.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rasmus Madsen, klimaaktivistisk gymnasieelev fra Alssundgymnasium. Rasmus er med i skolens miljøråd og har bl.a. været forperson for skolestrejkerne for klimaet i Sønderborg. Endvidere er Rasmus initiativtager bag den nyligt afholdte Skelde Festival i Sønderborg Kommune, som bl.a. har fokus på bæredygtighed og alternativer til at rejse på charterferie til syden.

Alle tre paneldeltagere er fra lokalområdet for at sikre lokal forankring og relevans i debatten.

Moderator er Anna Esbjørn, Programleder, Fremtidens Byer, CONCITO. Programmet om ’Fremtidens Byer’ fokuserer på de indsatser og løsninger, byer skal påtage sig som drivkraft i den grønne omstilling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Paneldebatten ’Klimaindsats – NU!’ finder sted på scenen i Apotekerhaven lørdag den 27. april klokken 12:45.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Kultur, Sønderborg

Uffe Lorenzen giver en udendørs koncert i Sønderborg

4. august 2021 Kultur

Lørdag den 14. august giver Uffe Lorenzen er gårdhavekoncert i Sønderborghus i eftermiddagstimerne. Uffe Lorenzen er kendt som den karismatiske forsanger og frontfigur i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose. Han har huseret på den danske rockscene siden slutningen af ’80erne og fik sit gennembrud med Baby Woodrose i 2003, hvor de som et af de […]

Læs mere...