Parken i Guderup får et farverigt løft

13. september 2017 Nordborg

Nogle blomsterbed ved søen i Guderup Mose står under vand vinteren over, og det gør livet svært for planterne i dem. Det ændres nu ved at hæve bedene, ligesom der plantes ny hæk og farverige stauder. En pavillon får også plads i parken.

Arbejdet skal både dæmme op for vinterhalvårets oversvømmelser og sikre et smukkere og mere farverigt udtryk i sommerhalvåret.

”Man kan sige, at vi har testet konceptet i Kongevejsparken i Sønderborg, hvor bedene har gjort hele parken til en bedre oplevelse – og en nemmere opgave for gartnerne. Det er ren win-win med fuld farve på blomsterbedene, og jeg glæder mig over, at de mange borgere, som benytter Guderup Mose, kan se frem til en bedre oplevelse, ikke mindst til næste forår og sommer, når det hele blomstrer”, siger teknik- og miljøudvalgets formand, Frode Sørensen, i en pressemeddelelse.

Arbejdet går i gang i næste uge. I første omgang graves hækkene omkring parkeringspladsen ved Mosevej op, og der plantes ny hæk. På skråningen mellem mosen og parkeringspladsen anlægges der nye bed. Dernæst ryddes blomsterbedene under poppeltræerne tæt på søen – det er dem, som aldrig rigtig har fået et ben til jorden pga. oversvømmelser i vinterhalvåret. De nye bed anlægges i terrasser med jernkanter, og stauderne sættes tæt og i en kombination, hvor målet er at opnå et farveorgie i en lang blomstringsperiode.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når stauderne står tæt, holder de i vid udstrækning selv ukrudtet væk, og derfor kræver de mindre pasning.

Samtidig sættes der en pavillon op ved søen, hvor borgere kan sætte sig lidt og nyde det, når der kommer en byge eller solen er for skarp. Pavillonen er bygget af elever på EUC Syd som led i et projekt i deres skolepraktikperiode.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Antallet af lokale Corona-smittede er 2500

23. januar 2022 COVID-19

Siden lørdag eftermiddag er antallet af Corona-smittede i Sønderborg Kommune steget med 144, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona – ifølge Statens Serum Institut – nu er oppe på 2500. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 42.018 nye smittede. 813 er indlagt på sygehus – […]

Læs mere...