Parkinson-patienter bokser sig til mere livskvalitet

5. maj 2022 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Som en del af udvalgsmødet i Sundhedsudvalget onsdag, var udvalgsmedlemmer en tur i Sønderborg bokseklubs træningslokale i kælderen i Dybbølhallen, hvor Parkinson-foreningen også træner.

“Grace Heim kendte til, at boksetræning gør livet bedre for Parkinson-patienter, fordi hun var kick-bokser, da hun boede i USA – og det er hende, der fik træningen op og stå i Sønderborg”, sagde boksetræner Poul Christensen til udvalgsmedlemmerne, som selv fik fornøjelsen af en gang træning.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det viser sig, at hård fysisk træning gavner og i boksning bruger man hele kroppen og man laver krydsbevægelser”, sagde han.

“Gennem træningen bevarer man livskvaliteten og man lever bedre. Det er sådan, at hvis ikke en Parkinson-patient gør noget, så bliver der hurtigt brug for en kørestol”, sagde træneren og tilføjede:

“Træningen sætter tempoet i sygdommen ned – men den helbreder ikke”.

Du kan SE BILLEDER HER.

15. april 2024 Politik, Sønderborg

Oprensningen af Himmark Strand kom et skridt nærmere

15. april 2024 Politik

Regeringen har netop aftalt at sætte 550 millioner kroner af til oprydningen af de danske generationsforureninger. Aftalen sikrer en solid finansiering til første fase af regionernes fortsatte arbejde med oprydningerne, og en af dem er Himmark Strand på Als. Det er et vigtigt skridt, der baner vejen for, at oprydningen på Nordals kan komme i […]

Læs mere...