Siden januar 2019 har knap 100 medfølgende partnere fået vejledning og konkrete jobanvisninger via PartnerJob-ordningen i Tilflytterservice Sønderborg. Knap halvdelen er enten kommet i job, startet som selvstændig eller påbegyndt uddannelse eller praktik. Lidt over 30 procent af de medfølgende partnere er kommet i reel beskæftigelse, viser den seneste opgørelse fra Tilflytterservice i Sønderborg Kommune.
Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.
Formanden for Erhvervsudvalget, Gerhard Bertelsen, glæder sig over resultaterne:
“Det er positivt, at den ekstra indsats, som erhvervsudvalget har besluttet, er kommet godt i gang. Det er tydeligt, at der er mange medfølgende partnere, der gør brug af vores PartnerJob-ordning, og at de får noget ud af det”.
Tilflytterservice har siden 2019 haft en partnerjob-konsulent, som vejleder tilflyttere og potentielle tilflyttere med CV-sparring, det lokale arbejdsmarked, jobåbninger, muligheder for danskundervisning og netværksdannelse. Tidligere var indsatsen delt mellem de fire Sønderjyske Kommuner.
Næstformand i Erhvervsudvalget, Heidi F. Jørgensen, tilføjer:
“Vores tidligere undersøgelser har vist, at mange tilflyttere flytter fra området igen, hvis ikke deres partner falder til og enten kommer i arbejde eller uddannelse. Det at vi nu fokuserer lokalt på at hjælpe medfølgende partnere kan være med til at styrke, at færre flytter fra området igen”.
Udover at passe PartnerJob-ordningen så deltager Tilflytterservice Sønderborg også på jobmesser i hele landet, afholder velkomstdage og CaféNy for tilflyttere samt arrangerer flere netværksarrangementer for at tiltrække, modtage og fastholde tilflyttere og potentielle tilflyttere.