Partnerskab vil lave et biogasanlæg i Blans

27. oktober 2015 Erhverv

Et samarbejde faciliteret af ProjectZero mellem NGF Nature Energy, lokale landmænd, Sønderborg Kommune og Sønderborg Forsyning (SONFOR) skal sikre, der bygges et biogasanlæg i Blans. Biogasanlægget vil omdanne lokal husdyrgødning og affald fra landbrug, industri og husholdninger til grøn gas. Det er godt nyt for Sønderborg-områdets ProjectZero-vision om et CO2-neutralt område.

Lokale landmænd i området kan få en vigtig rolle for den grønne omstilling af Sønderborg-området. Målsætningerne om at blive helt CO2-neutral i 2029 kræver nemlig, at områdets store biogaspotentiale bringes i spil. ProjectZero, projectzero_300x150-09-2015gasselskabet NGF Nature Energy, Sønderborg Kommune, Sønderborg Forsyning og lokale landmænd er derfor gået sammen om at sikre etableringen af et biogasanlæg i Blans, skriver NGF Nature Energy i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Anlægget skal producere biogas af gylle fra landbruget og af affald fra industri og husholdninger i Sønderborg, og de op mod 13 mio. m3 grøn gas vil herefter blive sendt på naturgasnettet.

Med i samarbejdet er gasselskabet NGF Nature Energy, som i øjeblikket arbejder med flere biogasprojekter, men kigger med stor interesse på projektet i Blans: ”Den kommunale opbakning og engagementet fra de øvrige partnere tegner til en rigtig god proces, men vi skal selvfølgelig sikre os, at der er en forretning for os her. Til gengæld er det sådan, at når vi beslutter at gå med i et anlæg, så har vi finansieringen på plads og kan bygge projektet færdigt”, siger Ole Hvelplund, som er adm. direktør for NGF Nature Energy. Selskabet står ved årsskiftet med fire moderne biogasanlæg i drift og driver desuden naturgasnettet på Fyn.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. juli 2021 Sønderborg, Frivillige

Hvem har fortjent Integrationsprisen 2021?

30. juli 2021 Sønderborg

Integrationsrådet uddeler for 17 gang Brobyggerprisen og nu mangler kun det vigtigste: Kandidaterne. Kom med din indstilling på en person, virksomhed eller organisation, der har gjort en ekstraordinær indsats for at fremme den lokale mangfoldighed. Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse. ”Brobyggerprisen sætter et positivt fokus på blandt andet etnisk ligestilling, og derfor er […]

Læs mere...