Partnerskab vil lave et biogasanlæg i Blans

27. oktober 2015 Erhverv

Et samarbejde faciliteret af ProjectZero mellem NGF Nature Energy, lokale landmænd, Sønderborg Kommune og Sønderborg Forsyning (SONFOR) skal sikre, der bygges et biogasanlæg i Blans. Biogasanlægget vil omdanne lokal husdyrgødning og affald fra landbrug, industri og husholdninger til grøn gas.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er godt nyt for Sønderborg-områdets ProjectZero-vision om et CO2-neutralt område.

Lokale landmænd i området kan få en vigtig rolle for den grønne omstilling af Sønderborg-området.

Artiklen fortsætter under annoncen

Målsætningerne om at blive helt CO2-neutral i 2029 kræver nemlig, at områdets store biogaspotentiale bringes i spil. ProjectZero, projectzero_300x150-09-2015gasselskabet NGF Nature Energy, Sønderborg Kommune, Sønderborg Forsyning og lokale landmænd er derfor gået sammen om at sikre etableringen af et biogasanlæg i Blans, skriver NGF Nature Energy i en pressemeddelelse.

Anlægget skal producere biogas af gylle fra landbruget og af affald fra industri og husholdninger i Sønderborg, og de op mod 13 mio.

Artiklen fortsætter under annoncen

m3 grøn gas vil herefter blive sendt på naturgasnettet.

Med i samarbejdet er gasselskabet NGF Nature Energy, som i øjeblikket arbejder med flere biogasprojekter, men kigger med stor interesse på projektet i Blans: ”Den kommunale opbakning og engagementet fra de øvrige partnere tegner til en rigtig god proces, men vi skal selvfølgelig sikre os, at der er en forretning for os her.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til gengæld er det sådan, at når vi beslutter at gå med i et anlæg, så har vi finansieringen på plads og kan bygge projektet færdigt”, siger Ole Hvelplund, som er adm. direktør for NGF Nature Energy.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selskabet står ved årsskiftet med fire moderne biogasanlæg i drift og driver desuden naturgasnettet på Fyn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Erhverv, Gråsten

Biogas: Kommunen vidste Nature Energy var i gang med at bygge i Kværs

22. april 2021 Erhverv

Tine Brodersen er med i gruppen ‘Nej tak til biogasanlæg i Kværs’ og hun undrer sig over, at Sønderborg Kommune ikke forlængst har stoppet biogas-byggeriet. Det skete først onsdag og det var efter at Miljø- og Fødevareklagenævnet havde fejet Sønderborg Kommunes miljøgodkendelse og VVM-tilladelse af bordet. “Det er jo ikke fordi, forvaltningen ikke har vidst, […]

Læs mere...