Parykkunder kræver sin kvinde – der skal være empati og faglighed

27. oktober 2021 Erhverv

Lena Krag Schmidt fra Lenas Parykker, som deler adresse med Park By Mens Cut, på Rådhustorvet i Sønderborg, laver parykker til rigtig mange kræftramte. Nogle kemobehandlinger gør, at patienter taber håret.

“Det hele begyndte, da jeg var i en salon i Aabenraa, hvor der kom parykkunder. Nogle af dem var kræftpatienter, og dem har jeg stor empati for”, siger Lena Krag Schmidt til SønderborgNYT.

Hun mener, at det er vigtigt at give meget af sig selv, når man arbejder med patienterne, så de får en god og tryg oplevelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er vigtigt for mig, at jeg engagerer mig i kunderne. Når det handler om parykkunderne, giver jeg mig selv 110 procent”, fortæller Lena Krag Schmidt.

Kræft er en alvorlig sygdom, og det kan være mentalt hårdt at omgås så mange patienter. Lena Krag Schmidt har kontakt med tre til syv kræftramte om dagen, og hun har omkring 360 parykkunder om året. Altså en kunde om dagen.

For at bevare roen indeni, rider hun hver dag en morgentur i skoven.

Lena Krag Schmidt bruger det meste af sin tid på arbejdet med kræftpatienterne. Sådan har det været i 20 år, og hun har altid gjort meget for at støtte patienterne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg ved også, at en kræftsygdom ikke alene er hård ved den syge. Den mærker også de pårørende”.

Artiklen er skrevet af skolepraktikant Sofie Landkildehus, Privatskolen Als

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. november 2021 112, Sønderborg

Masser af politi på Hvedemarken – en person anholdt og en kørt væk i ambulance

27. november 2021 112

Lørdag aften kort efter klokken 20 var der masser af politi ud for en boligblok på Hvedemarken i Sønderborg og alt tyder på, der kan være sket det, som politiet kalder en ‘hændelse’ og det kan dække over drab eller drabsforsøg. Vidner fortæller, der var en indsatslederbil, to såkaldte reklamevogne og også en civil politibil […]

Læs mere...