Patienterne giver de syddanske sygehuse flotte karakterer

15. marts 2023 Erhverv
Pressefoto
Pressefoto

Medarbejderne på Sønderborgs og de øvrige syddanske sygehuse har grund til at være stolte. I den ’Landsdækkende Undersøgelse af Patienttilfredshed’ får de syddanske sygehuse generelt en rigtig flot tilbagemelding fra patienterne.

I undersøgelsen spørger regionen over 190.000 patienter om deres oplevelser med sundhedsvæsenet. De 190.000 dækker over patienter, der har været i kontakt med akutberedskabet, patienter, der har været indlagt, patienter, der ikke har været indlagt, patienter i psykiatrien og fødende, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Region Syddanmark har 93.525 syddanskere svaret på undersøgelsen, hvor de ansatte scorer højt på medarbejdernes venlighed og imødekommenhed og på tilfredsheden med behandlingen. Faktisk vurderer over 98 procent af patienterne, at de bliver mødt af venlige og imødekommende medarbejdere.

Også plads til forbedringer

Undersøgelsens resultater peger på en lang række områder, hvor patienterne er meget tilfredse, men naturligvis også på områder, hvor der er plads til forbedring.

Artiklen fortsætter under annoncen

De akutte patienter scorer eksempelvis de syddanske sygehuse over landsgennemsnittet, men resultaterne viser også, at en del af patienterne finder ventetiden på skadestuerne og akutmodtagelserne for lang.

På fødeområdet svarer 99 procent af de fødende, at de oplevede, at der var en jordemoder til stede på fødestuen i et omfang, de havde behov for. Omvendt efterspørger de fødende, at de i højere grad bliver klædt på til fødselsforløbet.

Du kan læse hele pressemeddelelsen her på Region Syddanmarks hjemmeside.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk