Paul Loichtl overtager Torve-Hallen

1. september 2018 Erhverv

Efter en karriere på internationale restauranter med fra en til tre Michelin-stjerner og 16 år som en populær vært på A Hereford Beefstouw på HoldBi Kro ved Kruså, flytter Paul Loichtl den 1. oktober til Sønderborg. Her bliver han forpagter og restauratør på den blot to år gamle café og restaurant Torve-Hallen, der attraktivt er beliggende på havnefronten vis-a-vis byens kommende storhotel, Alsik.

Det var iværksætteren Paul Teichert, der for to år siden åbnede café og restaurant Torve-Hallen, der siden har udviklet sig til et af Sønderborgs gode spisesteder. Nu siger han stop og kaster sig over andre opgaver og får mere tid til familien.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg ønsker nu at gå nye veje. Og jeg er meget glad for, at det netop er Paul Loichtl, der har sagt ja til at forpagte Torve-Hallen. Med ham i spidsen er jeg sikker på, at Torve-Hallen vil blive en sand perle blandt Sønderborgs mange restauranter”, siger ejeren af Torve-Hallen Paul Teichert, der samtidig er taknemmelig og glad for, at Sønderborg lige fra starten har taget Torve-Hallen til sig.

Bred erfaring

Den 55-årige Paul Loichtl er født og opvokset i Østrig, hvor han både er uddannet kok og tjener. Karrieren har givet ham ledende positioner på restauranter med både en og tre Michelin-stjerner bl.a. Aubergine i München, Prinz Eugen på Hilton i Wien og Park Hilton i München.

Artiklen fortsætter under annoncen

I syv år var Paul Loichtl restaurantchef på Drehrestaurant im Olympiaturm i München, hvor han var med i planlægningen af storarrangementer i forbindelse med eksempelvis Davis Cup, Siemens’ årlige generalforsamling og Formel-1 på Hochenheimbanen. Efter en afstikker på to år til Danmark – for at blive inspektør på A Hereford Beefstouw i Tivoli – vendte han tilbage til Tyskland. Her var han bankétchef i forbindelse med EXPO2000 i Hannover, hvor han stod for den daglige ledelse af VIP-Lounges med over 700 gæster dagligt. Med til jobbet var også medansvaret for catering i EXPO-området.

Artiklen fortsætter under annoncen

I 2001 vendte Paul Loichtl tilbage til Danmark for at blive daglig leder af A Hereford Beefstouw restauranten på Aabenraa i Københavns indre by.

Mere puls

“For mig er det, det rette tidspunkt til at prøve noget nyt, og komme til et sted med lidt mere puls end den, der er i Holdbi”, siger Paul Loichtl i en pressemeddelelse. Han lægger stor vægt på, at Torve-Hallens personalet følger med, når han overtager stedet.

“Jeg går ydmygt til opgaven og vil lidt efter lidt sætte mit eget præg på stedet. På Holdbi Kro har jeg både været tjener og kok, men på Torve-Hallen vil jeg primært være værten, der hygger om gæsterne. Det vil ske i et tæt samarbejde med det velkvalificerede personale”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den store programerklæring vil Paul Loichtl ikke komme med, men han vil gerne have lidt mere fisk på menukortet samt gode salater og tilbud, der henvender sig til vegetarer. Derudover har han planer om musik- og vinarrangementer og en videreudvikling af de gastronomiske vandreture, som blev et tilløbsstykke på Holdbi Kro.

“Det er naturligvis vemodigt at sige farvel til Holdbi Kro, de mange trofaste kunder og det engagerede medarbejder. Det har været en god periode, men nu glæder vi os til at skabe noget nyt og se ting videreudvikle sig”, siger Paul Loichtl, som sammen med hustruen Margrid er flyttet til Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Paul Loichtl beholder sine bestyrelsesposter i Aabenraa Turistforening og i det kulinariske samarbejde, Sønderjyske Fristelser.

Om Holdbi Kro fortsat skal være restaurant vides ikke, men Damgaard-familien, der står bag A Hereford Beefstouw har sat stedet til salg. I forbindelse med ændringerne gør Paul Loichtl opmærksom på, at gavekort specielt udstedt til Holdbi Kro skal indløses senest inden udgangen af september. Gavemønterne kan derimod anvendes overalt i A Hereford Beefstouw-restauranterne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 Erhverv, Sønderborg

Helge Thiesen stopper efter flere end 30 år som havneassistent

3. februar 2023 Erhverv

Fredag bliver en arbejdsdag, som havneassistent Helge Thiesen altid vil huske. Det er nemlig den sidste af rigtig mange dage, hvor han troligt er mødt op ved havnen i Sønderborg. “Jeg begyndte i 1990 og nu vil jeg på efterløn”, siger Helge Thiesen til SønderborgNYT. Havnefoged Anders Husted fortalte torsdag til SønderborgNYT, at han har […]

Læs mere...