Penge fra Sol og Strand til tre landsbylaugs projekter

13. juli 2020 Erhverv

Skovby Landsbylaug hentede størst opbakning fra sommerhusejere, der er tilknyttet Sol og Strands kontor på Als og modtager derfor 20.000 kroner fra Sol og Strands Lokale Håndsrækning.

Sommerhusejerne kunne vælge blandt i alt tre nominerede projekter og glæden var stor, da det stod klart, at lauget hentede flest stemmer.

“Vi havde ikke forventet det, men vi synes selv, at vi har et rigtig godt projekt, så vi utrolig glade for opbakningen, siger Steven Bock fra Skovby Landsbylaug i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med de 20.000 kroner er Skovby Landsbylaug nu så langt, at arbejdet med at etablere en planlagt legeplads og en multihytte med bålsted på Ringriderpladsen kan gå i gang.

“Med pengene fra Sol og Strand, fra vores laug, fra andre fonde og fra kommunen, er det nu muligt at gå i gang med at lave legeplads og multibane. Vi havde håbet, at det kunne være klar i løbet af sommeren, men det er nok en kende urealistisk, så vi håber, at vi kan tage det i brug til efteråret”, siger Steven Bock, der ser frem til, at projektet står færdigt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har manglet et samlingssted og en legeplads i byen, og med det her projekt får vi begge dele. Det får stor betydning – ikke kun for os der bor her men i lige så høj grad for alle de turister, der besøger vores område”, siger Steven Bock og tilføjer, at omkring 40 procent af alle turisterne i Sønderborg Kommune overnatter i Skovby-området.

Udover Skovby Landsbylaug er der også penge til de to øvrige nominerede, som modtager hver 10.000 kroner. Fem landsbylaug på Broagerland har ansøgt om penge til indkøb og opsætning af ti bænke i området. Endvidere får Kær Halvø Landsbylaug støtte til indkøb i alt 27 dispensere til indsamling af strandaffald i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bureauchef hos Sol og Strand på Als, Henrik Høi, glæder sig over, at han en gang om året får mulighed for at støtte lokale projekter, som kan være til nytte og fornøjelse for både fastboende og feriegæster.

“Det har stor betydning for os som feriehusudlejningsvirksomhed, at vi har en attraktiv feriedestination, og her spiller lokalsamfundet en afgørende rolle. Sol og Strands Lokale Håndsrækning er en god mulighed for dels at anerkende lokale ildsjæle og dels at medvirke til at realisere projekter”, siger bureauchefen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sol og Strand har afsat i alt en million kroner til projekter i de 21 lokalområder, hvor virksomheden har kontor.

Foto: Sol og Strand

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 112, Nordborg

Brand i garage kunne brede sig til gårdlænge

7. december 2022 112

Først på aftenen kørte Augustenborg og Egens frivillige brandværn til en gård ved Guderup. “Der var ild i en garage, der er bygget sammen med en gårdlænge”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. De to frivillige brandværn fik hjælp fra stigevognen fra Sønderborg. “Branden blev slukket, inden den bredte sig”.

Læs mere...