Penge fra sydjyske MGK-uddannelser skal sendes til storbyerne

7. maj 2021 Politik

Den socialdemokratiske regering skærer nu igen ned på kulturen og de unge  – og det rammer blandt andet Musikskolens MGK-kurser, hvor der arbejdes på at gøre musiktalenter endnu dygtigere og derfor har Eva Kjer Hansen og jeg i går kaldt kulturministeren i samråd om sagen, siger folketingsmedlem Ellen Trane Nørby fra Venstre.

”Vi skal have stoppet skævvridningen og vil Kunstfonden give flere penge til de store byer, så må den socialdemokratiske regering betale ekstra de penge – det er helt uholdbart, at det er de musikalske talenter i blandt andet Sønderborg, som skal betale regningen”, siger Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

MGK i Sønderborg tilbyder et 3-årigt forløb, som forbereder unge på at søge ind på en videregående musikuddannelse. Uddannelsen er et tilbud til unge i alderen 14-25 år.

MGK i Sønderborg er en del af MGK Syd, der har hovedcenter i Kolding og udover Sønderborg, så er der afdelinger, Kolding og Esbjerg.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Risiko for skybrud mandag morgen og formiddag

27. juni 2022 Samfund

I det sønderjyske er de første lyn også blevet registreret – og det første skybrud kan være lige på trapperne, skriver TVs Vejret. Et lavtryk med tilhørende koldfront ligger på tværs af landet og giver i de tidlige morgentimer kraftige regnbyger i det jyske. Det giver risiko for kraftige tordenbyger, der kan være med skybrud. […]

Læs mere...