Pengeregn i Lysabild

10. marts 2023 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Landsbyrådet i Lysabild har fået 947.653 kroner fra Nordea Fonden, så der kan laves et dejligt og grønt område i landsbyen.

Det Karin Danielsen, Anette Andersen, Rikke Dahl og Michel Abreu, der har arbejdet med ideen til det grønne område.

”Vi har simpelthen holdt en række borgermøder og inddraget beboerne. Nu har vi et projekt, hvor der er noget for unge, ældre og også turister – og børnehavebørnene kan tage på udflugt til det nye mødested og spise deres madpakker”, siger Karin Danielsen til SønderborgNYT. Projektet skal bidrage til generationsmøder og landsbyfællesskabet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet omdanner et ubrugt, grønt område i landsbyen til et nyt mødested, der muliggør og motiverer til flere aktiviteter og fællesskaber i det fri. Mødestedet vil indeholde en naturlegeplads, bordebænkesæt, bålplads, madpakkehus, æblelund med hængekøjer, disc-golf, stisystem og et område med vilde blomster.

Der laves desuden et nyt grønt fællesskab, Englauget.

Karin Andersen fortæller, at det ikke er første gang, at Lysabild har held med en fondsansøgning.

”Vi har tidligere fået 40.000 kroner fra Friluftrådet og dem søgte vi om, så vi kunne spille disc-golf”.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

20. juli 2024 Kultur, Gråsten

Als Udlejning sørger for børn har det sjovt

20. juli 2024 Kultur

Als Udlejning er kommet med en række af deres rutschebaner, hoppeborge og andet, så de mindre børn også får en både god og sjov oplevelse, når de er med forældrene til Gråsten Ringridning. ”Mange af børnene fra cykelringridningen har været her og det har mange andre børn også – og det er dejligt at se, […]

Læs mere...