PensionDanmark tilbyder medlemmer gratis online-psykologbehandling

28. december 2021 Samfund
Foto: Ursula Bach/PensionDanmark
Foto: Ursula Bach/PensionDanmark

Der er fire måneders ventetid på psykologhjælp i Region Syddanmark. Men med et nyt tilbud kan over 3700 borgere fra Sønderborg Kommune komme i behandling med få dages varsel og uden egenbetaling.

Det er nemt at få tid og kræver ikke egenbetaling, når medlemmer hos PensionDanmark har brug for psykolog-hjælp via sundhedsordningen.

Det kan være svært at finde lys i vintermørket, hvis man kæmper med stress, angst, depression eller udfordrede relationer til nærmeste familie eller venner. Og vejen til hjælp kan synes meget lang. En undersøgelse fra Dansk Psykolog Forening viser, at den gennemsnitlige ventetid på psykologhjælp i Region Syddanmark er over 16 uger.

Det skriver PensionDanmark i en pressemeddelelse.

Men med det nye tiltag online psykolog får 3.726 borgere fra Sønderborg Kommune nu mulighed for at få psykologhjælp med kort varsel og uden egenbetaling. Tilbuddet gælder for alle PensionDanmark-medlemmer med sundhedsordning, som kan få videokonsultationer uden egenbetaling og uden først at skulle forbi egen læge for at skaffe en henvisning.

”Vi ser et tydeligt behov for, at vores medlemmer får hurtigere og nemmere hjælp, når de oplever psykiske problemer. Og med en direkte adgang via app eller hjemmeside kan man få hjælp, inden en krise vokser sig større og får mere længerevarende konsekvenser”, forklarer Flemming Tovdal Schmidt, direktør for kunder, kundeservice og it hos PensionDanmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hovedparten af PensionDanmarks medlemmer er faglærte og ufaglærte beskæftiget inden for områder som byggeri, transport, gartneri, rengøring og på hoteller og i restauranter. Siden oktober har de gennem deres sundhedsordning haft nem og gratis adgang til videokonsultationer med en psykolog.

De foreløbige erfaringer viser, at alle, der ønsker en konsultation så hurtigt som muligt har kunnet få en samtale samme dag, mens der gennem hele perioden var ledige tider til en planlagt konsultation inden for fire dage. Tilbuddet er desuden fleksibelt, da man har mulighed for at gennemføre konsultationer fra hjemmet på hverdagsaftener eller i dagtimerne i weekender og på helligdage.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi oplever, at mange flere søger psykologhjælp, når de ikke behøver at møde fysisk op, men blot kan kalde psykologen op på skærmen, når det passer ind i en travl hverdag”, siger Annette Gaard, der er chefpsykolog hos Aleris-Hamlet, som udfører psykologkonsultationerne for PensionDanmark.

Modtagelsen bestyrker troen på, at online psykolog kan gøre en forskel.

”Vi vil opfordre alle, der går og har det svært – eller har familiemedlemmer eller venner med problemer – til at undersøge, om de kan få hurtigere hjælp via en sundhedsordning, som mange har i deres pensionsordning eller gennem arbejdspladsen”, siger Flemming Tovdal Schmidt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Online psykolog kan benyttes via PensionDanmarks hjemmeside eller app.

De hyppigste årsager til henvendelse er stress, relationelle problemer og depression, som tilsammen udgør mere end halvdelen af alle henvendelser.

Over 60 procent af video-konsultationerne hos Aleris-Hamlet er blevet booket af mænd. Det er en betragteligt større andel end ved fysiske samtaler, som fortrinsvis bookes af kvinder.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Antallet af lokale Corona-smittede er 2500

23. januar 2022 COVID-19

Siden lørdag eftermiddag er antallet af Corona-smittede i Sønderborg Kommune steget med 144, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona – ifølge Statens Serum Institut – nu er oppe på 2500. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 42.018 nye smittede. 813 er indlagt på sygehus – […]

Læs mere...