Pensionister og kontanthjælpsmodtagere får hver 1000 kroner fra staten

1. oktober 2020 Samfund
Folketingssalen. Foto: Jan Rytkjær Callesen
Folketingssalen. Foto: Jan Rytkjær Callesen

Sønderborgs pensionister og kontanthjælpsmodtagere er med blandt de godt 2,2 millioner borgere, der fra 1. oktober kan se frem til automatisk at modtage 1000 kroner i skattefrit engangstilskud fra staten. Pengene overføres til borgernes Nemkonto.

Pengene bliver udbetalt til borgere, der har modtaget en offentlig forsørgelsesydelse for april, sådan som regeringen og et bredt flertal i Folketinget aftalte i sommer. Pengene skal være med til at sætte gang i dansk økonomi.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilskuddet udbetales inden skolernes efterårsferie.

Der vil ikke ske et fradrag i de offentlige ydelser, man i forvejen modtager.

“Dansk økonomi har som mange andre landes været påvirket af corona-virussen, og er det fortsat. Derfor satte vi fra starten af krisen ind med hjælpepakker, som holdt hånden under rigtig mange arbejdspladser, og nu er tiden så kommet til at sætte yderligere gang i forbruget. Det er jeg sikker på, at både engangstilskuddet og udbetalingen af feriepengene vil bidrage til”, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. juli 2021 Erhverv, Sønderborg

Snart kommer der nye cyklister på veje og stier

28. juli 2021 Erhverv

Skolestart er ensbetydende med nye cyklister på veje og stier i Sønderborg. Loven tillader seks-årige børn at køre selv, men kender dit barn færdselsreglerne godt nok? Kan det manøvrere cyklen 100 procent, og har det overhovedet det rigtige udstyr? “Først af alt skal man sørge for, at ens barn har en god cykel, hvor der […]

Læs mere...